Toolbox

In de toolbox  vindt u rekeninstrumenten die u kunnen helpen bij uw bedrijfsvoering

» Uw toolbox

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op met de Helpdesk of gebruik de zoekfunctie. 

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de PO-Raad of bellen met 030 - 31 00 933.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in het primair onderwijs aan de cao-tafel. De PO-Raad sloot op 2 juli 2014 een onderhandelaarsakkoord met de werknemersorganisaties over een nieuwe cao PO. Leden van de PO-Raad stemden half september voor het akkoord. Eind september stemden ook de bonden voor het akkoord. Klik hier voor meer laatste nieuws over de CAO. 

CAO PO 2014-2015

CAO PO 2014-2015

Klik op het plaatje om direct naar de CAO PO 2014-2015 te gaan.

Vragen over de CAO PO?

Heeft u vragen over het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe CAO PO? Bekijk dan de webchat of lees de veel gestelde vragen en de antwoorden

Nieuws

Dertien organisaties uit de zorg en het onderwijs, waaronder de PO-Raad, hebben dinsdag 27 januari een intentieverklaring ondertekend. Zij vinden dat de kwaliteit van zorg en onderwijs voor jongeren met gedragsproblemen beter kan en moet.
Leraren in het primair onderwijs en leraren in opleiding worden aangemoedigd een bevoegdheid te halen voor het geven van bewegingsonderwijs of zich te ontwikkelen tot vakleerkracht. De lerarenbeurs wordt daarvoor opengesteld. Dat zijn enkele van de plannen die de PO-Raad en het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap hebben gemaakt om bij te dragen aan een gezonde en actieve leefstijl van kinderen.
De Nationale Onderwijstentoonstelling (NOT) ging dinsdag enthousiast van start. Bezoekers vonden er met name heel veel aanbieders van (digitaal) educatief materiaal. Het was een uitgelezen kans voor leraren, schoolleiders en schoolbestuurders zich te laten informeren en inspireren voor hun werk. Maar ook een uitdaging om door het enorme aanbod de bomen te blijven zien. De PO-Raad was erbij. Een verslag.
In een brief aan de Tweede Kamer van 23 mei 2014 over leerlingendaling heeft staatssecretaris Sander Dekker (Onderwijs) aangekondigd de wettelijke regeling van de samenwerkingsschool te willen vereenvoudigen. De PO-Raad en OCW komen graag in gesprek met bestuurders en schoolleiders die op dit moment werken met een (informele) samenwerkingsschool of vergevorderde plannen hebben in die richting.
De website van de PO-Raad krijgt een nieuw jasje. Op dinsdag 3 februari gaat de nieuwe website ‘live’. De site behoudt de bekende PO-Raad-uitstraling en maakt het bezoekers gemakkelijker informatie te vinden. Daarnaast is deze website ook geschikt voor gebruik op tablet en telefoon. Ook de nieuwsbrief verandert mee. De PO-Raad werkt daarnaast aan een eigen digitale omgeving voor haar leden. Deze wordt in april gelanceerd. Hierover ontvangen zij binnenkort meer informatie.
Om schoolbesturen en hun scholen te helpen bij het invoeren van de CAO PO, heeft de PO-Raad diverse hulpmiddelen ontwikkeld. Zoals een rekenhulp om te berekenen wat voor een oudere werknemer het overgangsrecht is van de BAPO-regeling en een richtlijn met handvatten voor het voeren van gesprekken binnen de organisatie.