Onderhandelaarsakkoord cao PO 2014-2015

De PO-Raad heeft op 2 juli een onderhandelaarsakkoord bereikt met de onderwijsvakbonden over een cao voor het primair onderwijs. Met deze cao is een belangrijke stap gezet op weg naar modernisering van de arbeidsvoorwaarden.

Webinar PO Raad, onderhandelaarsakkoord CAO PO

Leden van de PO-Raad met vragen over het onderhandelaarsakkoord voor een nieuwe cao PO konden die donderdag 3 juli tussen 13.00 en 15.00 uur digitaal stellen. Deze vragen werden, voor zover mogelijk, direct op camera beantwoord tijdens een zogenoemd webinar. Kijk hier het webinar terug.

Sem en Sophie en de wereld van morgen

Een samenvatting van de congresspeech van Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad: "Sem en Sophie zijn 4 jaar oud. Ze zijn allebei dit voorjaar voor het eerst naar school gegaan. Ze zijn nog niet bezig met wat ze later willen worden en denken nog nauwelijks aan de toekomst. Maar de school is daar al wel mee bezig".

Steunpunt Opleidingsscholen gelanceerd

10 juni lanceerden PO-Raad en VO-raad het Steunpunt Opleidingsscholen. Het steunpunt van, voor en door opleidingsscholen draagt bij aan professionalisering van leraren, ontwikkeling van scholen en versterken van schoolbesturen in het primair en voortgezet onderwijs.

Recente tweets @PO_Raad

Toolbox

In de toolbox  vindt u rekeninstrumenten die u kunnen helpen bij uw bedrijfsvoering

» Uw toolbox

Vragen?

Bekijk de veelgestelde vragen, neem contact op met de Helpdesk of gebruik de zoekfunctie. 

Journalisten kunnen contact opnemen met de woordvoerder van de PO-Raad of bellen met 030 - 31 00 933.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in het primair onderwijs aan de cao-tafel. De PO-Raad sloot op 2 juli 2014 een onderhandelaarsakkoord met de werknemersorganisaties over een nieuwe cao PO. Klik hier voor het laatste nieuws over de CAO. 

Regiobijeenkomsten CAO PO

De PO-Raad organiseert op 9 en 14 juli en ook na de zomer regionale bijeenkomsten waarbij ze het onderhandelaarsakkoord aan haar leden voorlegt.

Vragen over de CAO PO?

Heeft u vragen over het onderhandelaarsakkoord voor de nieuwe CAO PO? Bekijk dan de webchat of lees de veel gestelde vragen en de antwoorden

Nieuws

Het kantoor van de PO-Raad is gesloten van 28 juli tot en met 10 augustus. Vanaf maandag 11 augustus zijn we weer bereikbaar en kunt u ons bezoeken in het nieuwe kantoor op Aidadreef 4 in Utrecht.

Op 2 september organiseert de PO-Raad in Utrecht een extra bijeenkomst van de kennisgroep Financiën om vragen over de financiële gevolgen van de nieuwe cao te behandelen.

Om intern begeleiders, schooldirecteuren en directeuren/coördinatoren van samenwerkingsverbanden goed te informeren over het ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs, organiseert de PO-Raad dit najaar twee regionale bijeenkomsten. U kunt zich nu aanmelden voor deze bijeenkomst.

Scholen kunnen sinds 21 juli op www.scholenopdekaart.nl hun eindresultaten 2014 publiceren, op basis van de voorlopige cijfers.

Het kantoor van de PO-Raad is dit jaar gesloten van 28 juli tot en met 10 augustus. Vanaf maandag 11 augustus zijn we weer bereikbaar en kunt u ons bezoeken in het nieuwe kantoor op Aidadreef 4 in Utrecht.

Met grote verslagenheid heeft de PO-Raad vernomen dat Tamara Ernst, medewerker van de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl, aan boord was van het vliegtuig van Malaysia Airlines dat donderdag is verongelukt in Oekraïne.
De PO-Raad mist in de visiebrief internationalisering van minister Jet Bussemaker de verbinding met het primair en voortgezet onderwijs. Het is opmerkelijk dat er in de brief geen verwijzing staat naar de funderende sectoren, waar de basis wordt gelegd voor internationalisering.