• Banner bestuurlijke visitatie

  Bestuurlijke visitatie

  Hoe staan we ervoor als schoolbestuur en hoe kunnen we het nog beter doen? Bij bestuurlijke visitatie staat leren van elkaar centraal.

  Aanmelden startbijeenkomst
 • Banner Vensters

  Tevredenheids-onderzoek via Vensters

  Maak gebruik van de Vensters-vragenlijst voor tevredenheidsonderzoeken. Resultaten kunnen doorgeleverd worden aan de Onderwijsinspectie en de school voldoet aan de monitoringsplicht sociale veiligheid.    

  Bekijk de video hier
 • Speciale editie van podium over ICT

  Lees de podium special 'Samen Slimmer Leren met ICT'. Met onder andere: resultaten uit de versnellingsvragen, werkdruk verlagen met behulp van ICT en meer informatie over de werkplaats gepersonaliseerd leren. 

  Lees verder

Laatste nieuws

 • Samen werken aan onderwijskwaliteit, ieder vanuit hun eigen rol, dat is waar de PO-Raad naartoe werkt binnen de ontwikkelgroepen die zij samen met de AVS en VTOI-NVTK organiseert. Schoolbesturen gaan samen met een schoolleider of toezichthouder in gesprek over hoe ze het samenspel kunnen versterken en zo volop in kunnen zetten op de versterking van de kwaliteit van onderwijs.

 • Op initiatief van de PO-Raad is met alle betrokkenen een afspraak gemaakt over de opbouw van de voorziening groot onderhoud voor de jaarrekening 2018. Schoolbesturen kunnen dit jaar uitgaan van de methode die ze de afgelopen jaren hebben toegepast (uitgaande van uitgavenegalisatie).

 • Op iedere duizend leerlingen zijn er één tot twee die langdurig thuiszitten. In internationaal perspectief is dat geen slechte stand van zaken, schrijft minister Slob (Onderwijs) vandaag in een brief aan de Tweede Kamer. Toch is ieder kind dat thuiszit, er één teveel. Daarom willen de partners van het Thuiszitterspact een regionale versnelling: ieder kind wordt voortaan besproken aan een thuiszitterstafel en één persoon per regio krijgt doorzettingsmacht.

Voor leden op mijn.poraad.nl

Leden van de PO-Raad kunnen gebruik maken van een voorbeeldbrief voor ouders over de staking van 15 maart. De voorbeeldbrief geeft achtergrondinformatie over de onderwijsbrede staking.

Agenda

Net aangekondigd

Pagina's

Komende evenementen

Meer agenda-items

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt