• Banner verkiezingsinbreng

  PO-Raad vraagt aandacht onderhandelaars voor prioriteiten po

  Schoolgebouwen, aantrekkelijk werk, kinderopvang voor kinderen van 0 tot en met 12 jaar en het omvormen van het NPO tot een duurzaam verbeterprogramma. De thema's waar de PO-Raad aandacht voor vraagt in een brief aan de informateurs en onderhandelaars.

  Lees meer
 • Sectorrapportage laat stand van onderwijssector zien

  De nieuwe jaarlijkse rapportage brengt antwoorden op vragen als 'hoe groot is het lerarentekort' in kaart.

  Lees verder
 • Banner kinderen

  Ondersteuning bij onderwijs aan Afghaanse kinderen

  Op verschillende locaties in Nederland zijn tijdelijke opvanglocaties voor Afghaanse evacués ingericht. De PO-Raad en LOWAN ondersteunen schoolbesturen en gemeenten bij het organiseren van onderwijs voor kinderen van vluchtelingen. 

  Lees meer

Laatste nieuws

 • Naar aanleiding van de eerste sectorrapportage voor het primair onderwijs vertellen schoolbestuurders welke thema’s in hun regio op dit moment aandacht verdienen en hoe collega-bestuurders en politiek daaraan kunnen bijdragen. Arlène Denissen zag al ver voor de coronapandemie het belang van digitalisering in voor de toekomst van kinderen: “Toegang tot data en technologie en weten hoe ermee om te gaan bepalen je kans van slagen in de maatschappij.”

 • Goed onderwijs voor alle kinderen is een opdracht die verder reikt dan het onderwijs zelf, dit werd duidelijk tijdens de bijeenkomst met samenwerkingspartners over de nieuwe Strategische Agenda van de PO-Raad. Onder andere de bonden, jeugdzorg, gemeenten, het ministerie van OCW en andere partners waren uitgenodigd om in gesprek te gaan over ambities en de uitdagingen die voor ons liggen.   

 • Vanaf januari 2023 heeft het primair onderwijs te maken met een vereenvoudiging van de bekostiging. In een onlangs gepubliceerde brochure legt OCW uit hoe deze bekostiging er precies uit komt te zien. Op basis van deze brochure heeft de PO-Raad een model ontwikkeld waarmee je kunt berekenen hoe de bekostiging voor jouw organisatie per 1 januari 2023 wordt vastgesteld. 

Speciaal voor leden van de PO-Raad

Beheer je gegevens, bekijk afgeschermde documenten of stel een vraag aan de Juridische helpdesk.

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt