• Banner Prinsjesdag oranje strik

  Uit de Miljoenennota

  Geen 1,4 miljard, wel 270 miljoen euro. Dat bedrag trekt het demissionaire kabinet extra uit voor de ‘verbetering van en nieuwe arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs’.

  Lees onze volledige reactie
 • Week tegen Pesten

  Het begin van het schooljaar is hét moment om te werken aan een gezellige en veilige groep. Wat doet u deze week tegen pesten?

  Lees verder
 • Banner Code Goed Bestuur

  Code Goed Bestuur aangescherpt

  Per 1 augustus 2017 is een aangescherpte versie van de 'Code Goed Bestuur in het primair onderwijs' in werking getreden. Lees in de toelichting van de code meer over de aanpassingen.

  Naar de Code Goed Bestuur
 • Staking 5 oktober

  Op donderdag 5 oktober, de Dag van de Leraar, staken scholen in heel Nederland voor een eerlijk salaris en minder werkdruk. De PO-Raad steunt de staking als deelnemer aan het PO-front.

  Meer over de staking

Laatste nieuws

 • Geen 1,4 miljard, wel 270 miljoen euro. Dat bedrag trekt het demissionaire kabinet extra uit voor de ‘verbetering van en nieuwe arbeidsvoorwaarden in het primair onderwijs’, zo staat nu zwart op wit in de Onderwijsbegroting die vandaag op Prinsjesdag werd gepresenteerd. Een eerste stap in de goede richting, reageert de PO-Raad, maar nog geen eindstation.

 • Vanaf vandaag kunnen leraren, schoolleiders en scholen zich inschrijven voor Curriculum.nu. Meer dan 130 leraren en zo’n 20 schoolleiders uit het primair en voortgezet onderwijs (po en vo) krijgen de kans om te werken aan de herziening van het curriculum.

 • De Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PO-Raad stemde in juni 2017 in met enkele aanscherpingen van de 'Code Goed Bestuur in het primair onderwijs'. De meeste aanpassingen zijn gericht op het tegengaan van belangenverstrengeling en bevorderen van transparantie. In de toelichting van de aangescherpte code leest u meer over deze aanpassingen. 

Voor leden op mijn.poraad.nl

Leden van de PO-Raad kunnen gebruik maken van een voorbeeldbrief voor ouders. Verder hebben we een aantal veelgestelde vragen over de staking van 5 oktober op een rij gezet.

Agenda

Net aangekondigd

Meer agenda-items

Dossier formatie en verkiezingen

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt