• Fijne zomer!

  De PO-Raad wenst iedereen een mooie, gezonde zomer toe!

  Lees meer
 • BannerSchoolgebouw

  Wetswijziging onderwijshuisvesting in aantocht

  Hiermee wordt het voor gemeenten verplicht een meerjarig Integraal Huisvestingsplan te ontwikkelen in samenwerking met schoolbesturen. 

  Lees meer
 • scholen weer open2

  Versoepelingen coronabeleid

  Voor basisonderwijs, speciaal (basis) onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs. De protocollen zijn geactualiseerd.

  Lees verder

Laatste nieuws

 • ,,Jarenlang leek het voldoende om te zeggen dat iedereen welkom is. De juiste intenties hebben en dit opschrijven in mooie kernwaarden, leek genoeg”, zo stelt directeur Dennis de Kruif. ,,Mooie woorden, maar het gaat er niet om of jij stelt dat iedereen welkom is. Het gaat er om of iemand zich veilig genoeg voelt om naar binnen te stappen. Daar ligt een taak voor de schoolleider.” Deze week: een driegesprek met een bestuurder en twee directeuren over hun vertantwoordelijkheid om racisme en discriminatie in het onderwijs te stoppen.

 • Heliomare, een stichting voor speciaal onderwijs, ziet veel mogelijkheden in apps die jongeren helpen om zich te concentreren of beter te functioneren met bijvoorbeeld een angststoornis. Zo komt voor sommige thuiszitters het schoolgaan weer in beeld. 

 • Minister Arie Slob (Onderwijs) neemt de voorstellen tot wetswijziging op het gebied van onderwijshuisvesting over van de PO-Raad, VO-raad en Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG). Hiermee wordt het voor gemeenten verplicht een meerjarig Integraal Huisvestingsplan (IHP) te ontwikkelen. Zij werken hierbij samen met schoolbesturen. In de wet wordt opgenomen dat renovatie een volwaardig alternatief voor nieuwbouw wordt. Ook wordt het investeringsverbod voor besturen in het po genuanceerd.

Voor leden op mijn.poraad.nl

De expertgroep Bekostiging van de PO-Raad heeft een advies uitgebracht aan het bestuur over het onderzoek naar de doelmatigheid en toereikendheid van het funderend onderwijs. Het advies gaat in op de inhoud van de reactie van de PO-Raad op het rapport van McKinsey. Leden van de PO-Raad kunnen met een account voor mijn.poraad.nl het advies lezen.

Agenda

Net aangekondigd

Komende evenementen

Meer agenda-items

Dossier lerarentekort

Hoe lossen we het lerarentekort op? Feiten en ideeën op een rij.

Dossier CAO PO

De PO-Raad behartigt de belangen van schoolbesturen in primair onderwijs aan de cao-tafel.

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze wekelijkse nieuwsbrief

Toolboxen

De PO-Raad ontwikkelt diverse hulpmiddelen voor schoolbesturen en andere werknemers in het primair onderwijs.

Helpdesk voor leden

Scholen op de kaart

Vind informatie over een school bij jou in de buurt