Aanbevolen
-
De PO-Raad onderschrijft de oproep van diverse maatschappelijke organisaties dat kinderen niet van extra activiteiten op school mogen worden uitgesloten, ook al betalen hun ouders de vrijwillige ouderbijdrage niet. De PO-Raad en haar leden hebben daarom een jaar geleden hiertoe een richtlijn opgesteld voor scholen.
-
De meeste scholen vragen jaarlijks bij de start van het nieuwe schooljaar om een vrijwillige bijdrage van ouders. Eind november stelde de PO-Raad met haar leden en Ouders & Onderwijs hiervoor een richtlijn op. Drie vragen hierover.
-
Vanaf schooljaar 2020/2021 start er een nieuw experiment rond flexibele onderwijstijden, schrijft minister Slob (Onderwijs) in reactie op een aangenomen motie van VVD, D66, en CDA. Of alle huidige deelnemende scholen daaraan kunnen meedoen, hangt af van de voorwaarden die nog uitgewerkt moeten worden. Komend schooljaar is voor hen een overgangsjaar.
-
Afgelopen vrijdag presenteerde het kabinet het langverwachte klimaatakkoord. De aangekondigde maatregelen moeten ervoor zorgen dat de CO2-uitstoot in 2030 met 49 procent is gedaald ten opzichte van 1990. De PO-Raad is verheugd dat haar huisvestingsvoorstellen deel uitmaken van de plannen. Voor het primair onderwijs is de doelstelling van het klimaatakkoord echter alleen haalbaar als de overheid veel extra investeert in schoolgebouwen.
-
In iedere klas zit gemiddeld één kind dat thuis is mishandeld, misbruikt of verwaarloosd. Voor kinderen die thuis in de knel zitten, voelt school vaak als een veilige omgeving. Ze hebben vertrouwen in hun leerkrachten en laten veelal bij hen als eerste signalen doorschemeren. Wat kun je als school doen? Daarover gaat het magazine Veilig.
-
Scholen die Gezonde School willen worden of blijven, kunnen van 4 maart t/m 18 april 2019 ondersteuning aanvragen. Voor het schooljaar 2019-2020 krijgen maximaal 550 schoollocaties uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs ondersteuning. Gezonde School streeft ernaar dat gezondheid in het dna van elke school komt.
-
De definitieve herverdeling van achterstandsmiddelen komt met name bij asielzoekersscholen en hun besturen hard aan. Diverse besturen zien hun budget met tientallen procenten verminderen en gaan er tot ruim vier ton op achteruit. Dat betekent veel gedwongen ontslagen, minder ondersteuning voor de leerlingen en grotere groepen. Dit terwijl de problematiek van de kinderen nog altijd even groot is.
-
Houd jij je op school bezig met een gezonde leefstijl van leerlingen? Wil je meedenken met onderwerpen zoals het betrekken van ouders, de website Gezondeschool.nl of het vignet? Dan is Gezonde School op zoek naar jou!
-
Goede samenwerking tussen ouders en school bevordert de ontwikkeling, het welbevinden én het schoolsucces van kinderen. Hoe geef je ouderbetrokkenheid op een positieve manier vorm? Een dubbelinterview met Rinda den Besten, voorzitter van de PO-Raad en Lobke Vlaming, directeur van Ouders & Onderwijs voor de campagne ‘Samen zijn wij school’.
-
Bijna een derde van de leerlingen in het primair onderwijs wordt wel eens gepest op school, één op de veertien zelfs meerdere keren per week. Dat concluderen onderzoekers van vijf samenwerkende Nederlandse universiteiten en het Trimbos-instituut in een vandaag verschenen rapport. Het goede nieuws is dat er iets aan te doen is. Een aantal specifiek op pesten gerichte programma’s blijkt binnen een jaar positief effect te hebben.
Pagina's
- 1
- 2
- 3
- 4
- volgende ›
- laatste »