Aanpak lerarentekort: een interactieve sessie

2017

 • do
  23
  nov

  Aanpak lerarentekort: een interactieve sessie

  10:00 - 12:00
  Driebergen
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  Antropia
  Hoofdstraat 8
  3972 LA Driebergen

Met een prognose van 10.000 voltijdsbanen in 2025 is het lerarentekort misschien wel de grootste uitdaging voor het primair onderwijs. Een uitdaging waar geen kant en klare oplossing voor is. Om nieuwe leraren aan te trekken en om huidige leraren te behouden zijn investeringen in de aantrekkelijkheid van het beroep, structureel en in de volle breedte nodig.  

Op 23 november a.s. organiseert de PO-Raad een interactieve sessie over de aanpak van het lerarentekort. Bestuurders, schoolleiders en stafmedewerkers waarvan het schoolbestuur lid is van de PO-Raad zijn van harte welkom. Ook nodigen wij een aantal samenwerkingspartners uit zoals het Ministerie van OCW, het Arbeidsmarktplatform en lerarenopleidingen.

De bijeenkomst staat vooral in het teken van uitwisselen, zowel onderling als met de PO-Raad. Welke acties heeft u al ondernomen of kunt u nog ondernemen? Wij praten graag met u verder over onze rol en die van individuele schoolbesturen, en de uitdagingen en dilemma’s die op landelijk en op bestuursniveau spelen. Ook vertellen we u graag meer over onze aanpak en visie op het lerarentekort en de opbrengsten uit de recent opgerichte denktank beroepsbeeld.

Op deze ochtend komen alle relevante thema’s aan bod, van samenwerking met de opleidingen tot HR-beleid en van duurzame inzetbaarheid tot carrièreperspectieven. Op korte termijn maken wij het volledige programma bekend. Reserveer deze ochtend alvast in uw agenda. Aansluitend houden wij, op dezelfde locatie, onze Algemene Ledenvergadering* (ALV).  

Aanmelden
Aanmelden is verplicht en kan via dit formulier

* De ALV is uitsluitend voor bestuurders die lid zijn van de PO-Raad

afbeelding met stoelen op tafel en krantenkoppen over het lerarentekort