Algemene Ledenvergadering (ALV)

2016

 • do
  24
  nov

  Algemene Ledenvergadering (ALV)

  13:00 - 17:00
  Doorn
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Landgoed Zonheuvel
  Amersfoortseweg 98
  3941 EP Doorn

Op 24 november a.s. organiseert de PO-Raad vanaf 13.00 uur haar Algemene Ledenvergadering op Landgoed Zonheuvel in Doorn. Gastpreker is Dr. Alma Harris, zij is hoogleraar Educational Leadership aan het Institute of Education (OIE, Londen). Ze is professor en directeur van het Institute of Educational Leadership aan de Universiteit van Malaya (Maleisië). Daarvoor was zij vanaf 2008 directeur van het beroemde ‘Institute of Education’ te Londen. Haar onderzoekswerk richt zich met name op leiderschapsvraagstukken en duurzame organisatieontwikkeling. Ze is internationaal bekend vanwege haar werk rondom het verbeteren van scholen in uitdagende omstandigheden en heeft veel geschreven over leiderschap binnen het onderwijs.

Op de agenda van de ALV van 24 november staan onder meer de voordracht van de werving- en selectiecommissie voor de benoeming van een nieuwe vicevoorzitter, de koers en agenda voor Passend onderwijs 2017 en het advies van de Monitorcommissie Goed Bestuur.

Functie van de ALV

Jaarlijks bespreekt de Algemene Ledenvergadering in elk geval het meerjaren beleidsplan en de bijbehorende begroting. De vergadering stelt de contributie vast, benoemt bestuurders en leden van de raad van toezicht en behandelt de jaarrekening en het jaarverslag. De Algemene Ledenvergadering bestaat uit afgevaardigden van de leden van de vereniging. Bij stemmingen heeft ieder lid het recht één stem uit te brengen, alsmede een aanvullende stem per honderd leerlingen.

Aanmelden

Leden van de PO-Raad kunnen zich via dit formulier aanmelden voor de ALV van 24 november 2016.

Trefwoorden: