Basiscursus onderwijshuisvesting

2016

 • wo
  15
  jun

  Basiscursus onderwijshuisvesting

  10:00 - 16:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Kantorencentrum 'La vie'- Sardes
  Lange Viestraat 371
  3511 BK Utrecht

Met de overheveling van de onderhoudstaken van gemeenten naar scholen is de verantwoordelijkheid voor huisvesting van schoolbesturen stevig vergroot. Zoveel zelfs, dat huisvesting - na de personele lasten - de tweede uitgavepost van schoolbesturen is.

Tijdens deze interactieve cursusdag komen thema’s aan bod als beheer en exploitatie, strategisch huisvestingsbeleid en brede scholen/mfa’s. Nadat u deze bijeenkomst heeft bezocht, herkent u de mogelijke risico’s die de nieuwe verantwoordelijkheden op het vlak van onderwijshuisvesting met zich meebrengen. U verkrijgt basiskennis over welke verantwoordelijkheden formeel bij het schoolbestuur liggen en welke bij de gemeente, maar ook waarover u met elkaar in gesprek kunt gaan. Daarnaast helpt u ons bij het nader formuleren van de doelen voor hierop volgende verdiepende bijeenkomsten.

Wilt u uw kennis over onderwijshuisvesting vergroten om deze verantwoordelijkheid goed op u te kunnen nemen?
Er worden in juni in totaal drie - gratis bij te wonen -cursusmiddagen georganiseerd. Deze zijn zowel in combinatie als apart te volgen. Meer informatie over de andere twee cursussen vindt u hieronder: 

Dinsdag 21 juni - Onderwijshuisvesting: Cursus Rol en Recht
Woensdag 29 juni - Onderwijshuisvesting: Cursus Bouwheerschap

Deelnemers: Schoolbestuurders/-directeuren en beleidsmedewerkers onderwijshuisvesting
Begeleiding: Wim Lengkeek (adviseur onderwijshuisvesting GO|ON, projectleider GreenDealScholen vanuit de PO-Raad, en auteur van het boek “strategisch omgaan met Onderwijshuisvesting vanaf 2015”) en Gertjan van Midden (beleidsadviseur onderwijshuisvesting bij de PO-Raad)
Kosten: Gratis bij te wonen. U kunt tot 5 werkdagen voorafgaand aan de cursus kosteloos annuleren. Hierna bedragen de annuleringskosten €25,- excl. BTW per deelnemer per cursus. 

Aanmelden kan hier.