Besturen met een open blik

2015

 • ma
  08
  jun

  Besturen met een open blik

  12:00 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  De Fabrique
  Westkanaaldijk 7
  3542 DA Utrecht

Bent u er voor de onderwijsinstelling of ook voor het brede maatschappelijke belang? Wat doet u als een groep studenten een radicale spreker uitnodigt? Deelt u alle informatie ruimhartig met de medezeggenschap of beperkt u zich tot wat wettelijk noodzakelijk is? Het besturen van een onderwijsinstelling vraagt om een open blik. Een open blik naar buiten en een open blik naar binnen, naar de eigen organisatie.

Dat dit nog niet zo eenvoudig is, kunnen we opmaken uit alle berichtgeving in de media. Daarom organiseert het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap dit jaar voor de tweede keer de Dag van het Onderwijsbestuur. Minister Bussemaker nodigt u van harte uit om daar met elkaar het gesprek aan te gaan, van elkaar te leren en nieuwe kennis op te doen.

De dag is er voor bestuurders, toezichthouders en medezeggenschapsraden uit het onderwijsveld. In het programma komen alle geledingen van het bestuur aan bod, we nodigen u uit om met een delegatie te komen waarin al deze geledingen vertegenwoordigd zijn.

Programma

U wordt op 8 juni om 12.00 met een lunch ontvangen in De Fabrique in Utrecht. Het programma bestaat uit een plenair gedeelte waarin prof. Kim Putters, directeur van het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP), met ons zijn visie op de stand van het onderwijsbestuur zal delen. Wilt u daarna nog met Kim Putters in gesprek? Er is die middag de mogelijkheid om een college tour met hem te volgen. Verder kunt u uw kennis over good governance bijspijkeren in twee 'ouderwetse' hoorcolleges: één door prof. Edith Hooge en één door prof. Mijntje Lückerath–Rovers. Ook staan een workshop luistertechnieken, een kijkje in de keuken bij de medezeggenschap en leren van andere sectoren op het programma. Bovendien zal er veel ruimte zijn om met elkaar in gesprek te gaan over de dilemma's van goed bestuur. Aan het einde van de dag wil ik graag met u in gesprek gaan over de opbrengsten van de dag. We sluiten de middag om 17.00 uur af met een borrel.

Meer informatie

Meer over deze dag vindt u op de website van de Dag van het Onderwijsbestuur. Aanmelden kan via de website. U kunt op de dag zelf uw keuze maken voor de sessies die u wilt volgen. Ook vindt u op de website een videoblog over het tot stand komen van de Dag van het Onderwijsbestuur.