Besturenprogramma studieconferentie Lunteren

2015

 • ma
  23
  mrt

  Besturenprogramma studieconferentie Lunteren

  10:00 - 15:00
  Lunteren
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Congrescentrum De Werelt
  Westhofflaan 2
  6741 KH Lunteren

Van 23 t/m 25 maart 2015 organiseert School aan Zet in Congrescentrum de Werelt te Lunteren de veertiende editie van de driedaagse studieconferentie voor het PO/SO.  Deze conferentie wordt al jaren goed bezocht door leerkrachten,  IB’ers en directeuren, gemiddeld zo’n 1.100 bezoekers per keer. Het thema van deze editie is ‘Samen leren inhoud geven’.

In de goede traditie organiseren de PO-Raad, het ministerie van OCW en School aan Zet tevens op maandag 23 maart van 10.00 – 15.00 uur een apart programma voor besturen. Hierbij nodigen we u van harte uit om bij dit besturenprogramma aanwezig te zijn.

Programma

De dag start om 10.00 uur met de plenaire opening van de conferentie. De opening wordt dit jaar verzorgd door Martin Bootsma (Leraar van het Jaar PO 2011) onder de titel ‘Het Leerteam: professionalisering zelf ter hand nemen’.

Daarna vervolgen we het besturenprogramma in een aparte ruimte. Het besturenprogramma wordt geleid door dagvoorzitter Ruben Maes en bestaat uit de volgende onderdelen:

 • Welkomstwoord door Fabiènne Hendricks (programmamanager School aan Zet)
 • Workshop Bestuursakkoord 2014-2020
  Fons Dingelstad (directeur PO ministerie van OC&W) en Simone Walvisch (vice-voorzitter PO-Raad) gaan nader in op het bestuursakkoord PO 2014-2020. Hierbij wordt ingezoomd op de achtergronden van de keuzes die gemaakt zijn en de plannen voor de implementatie van verschillende afspraken. Vervolgens gaan zij met u in gesprek over de prioriteiten die in het bestuursakkoord zijn gesteld, in relatie tot de prioriteiten die schoolbesturen stellen in hun strategische beleidsplannen.
 • Lunchpauze
 • Workshop ‘Aangrijpingspunten voor het sturen op onderwijskwaliteit’

Hoe krijgt u als bestuurder grip op de onderwijskwaliteit van uw scholen en realiseert u tegelijkertijd de doelen uit het bestuursakkoord? In deze workshop bespreken we de verbeteraanpak die centraal staat in het bestuursakkoord: het doel om de onderwijskwaliteit over de hele linie te vergroten. Kern van deze verbeteraanpak is de cyclus van kwaliteitszorg. Een systematische en planmatige cyclus van kwaliteitszorg is wat hét verschil maakt, zowel op bestuurs- als op schoolniveau. We laten zien hoe deze aanpak samenhangt met de ontwikkeling naar een lerende organisatie en de doelen van het bestuursakkoord. Een aantal bestuurders zal dit vanuit hun eigen praktijk nader illustreren.

 • Afsluiting

Met het besturenprogramma willen we de synergie tussen de inzet op het niveau van de school en het bestuur zichtbaar maken. Deze samenhang is een belangrijke voorwaarde om de doelen uit het bestuursakkoord te realiseren. School aan Zet (met de aanpak ‘Samen leren inhoud geven’) en de PO-Raad (met het project ‘Lerende netwerken’) steunen u graag in uw verantwoordelijkheid voor de kwaliteit (en kwaliteitsverbetering) van het onderwijs op uw scholen.

Aanmelden

Aanmelden voor het besturenprogramma kan uitsluitend individueel online via www.deelnameregistratie.nl. Kies tijdens uw inschrijving voor het besturenprogramma op maandag in ronde 11.15-12.30: sessie 004.0B.

De inschrijving is geopend tot en met 7 maart 2015 of totdat het maximum aantal deelnemers voor de conferentie(dag) en/of voor de besturensessie is bereikt. Na voltooiing van uw inschrijving (knop ‘ok+verzend’ onderaan stap 5) ontvangt u aansluitend uw inschrijfbevestiging. Het is belangrijk dat u contact opneemt met de deelnameregistratie indien u geen inschrijfbevestiging ontvangt.


Kosten en korting

Als deelnemer aan het besturenprogramma ontvangt u 50 euro persoonlijke korting op de deelnamekosten voor het reguliere conferentieprogramma (à 150 euro). U kunt met de couponcode PORDNR15 de korting bij uw inschrijving voor het besturenprogramma activeren. De code is (zonder spaties) in te vullen onderaan het eerste scherm van de individuele online inschrijving(en) en de korting wordt direct berekend. Controleer het kortingsbedrag in stap 5 alvorens de inschrijving definitief te maken. De couponcodes zijn geldig bij gebruik tot en met 7 maart 2015.


Meer informatie

•    Mocht u nog inhoudelijke vragen hebben over het besturenprogramma, dan kunt u contact opnemen met School aan Zet via 070-3119719 of secretariaat@schoolaanzet.nl.
•    Met vragen over uw aanmelding kunt u terecht bij de deelnameregistratie, telefoon 036-5331941 (10.00-12.00 uur) of conferentielunteren@deelnameregistratie.nl.

Wij begroeten u graag op 23 maart in Lunteren

 

Trefwoorden: