Bijeenkomst bestuur en intern toezicht

2015

 • di
  27
  okt

  Bijeenkomst bestuur en intern toezicht

  16:00 - 20:30
  Leeuwarden
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  WTC-Expo
  Heliconweg 52
  8914 AT Leeuwarden

Weet u niet precies waar de rol van uw interne toezichthouder begint en eindigt? En waar die van u? Komt het weleens voor dat u op elkaars stoel zit? Dan bent u niet de enige. De PO-Raad nodigt bestuurders en toezichthouders uit Noord-Nederland uit om hierover met elkaar in gesprek te gaan (zoals eerder in een 'save the date' is aangekondigd).

De inrichting van het intern toezicht is een kwestie die bij veel schoolbesturen aandacht vraagt. Het ontwikkelen van goed bestuur enerzijds en verantwoorden anderzijds vraagt om een duidelijke rol-en taakverdeling. In de praktijk blijkt dat niet eenvoudig. Daarom organiseert de PO-Raad een aantal bijeenkomsten over de rol van intern toezicht. De eerste bijeenkomst organiseert de PO-raad in samenwerking met Proloog (www.proloog.nl) in Leeuwarden. Als bestuurder of toezichthouder uit Noord Nederland bent u van harte welkom om in gesprek te gaan over de inrichting van het intern toezicht binnen uw organisatie.

Als bestuurders/toezichthouders uit andere regio's ook interesse hebben in een dergelijke bijeenkomst bij hen in de regio, dan kunnen zij contact opnemen met j.dijkstra@poraad.nl.

Locatie

WTC-Expo, Heliconweg 52 in Leeuwarden

Programma

15.30 – 16.00 uur Inloop (met koffie/thee)

16.00 – 16.15 uur Welkom door Simone Walvisch, vice-voorzitter PO-Raad en Albert Helder, College van Bestuur Proloog                

16.15 – 17.00 uur Inleiding ‘het moeilijke gesprek’ door Bart de Lange, Governance Expert bij de Governance University                                     

17.00 – 19.15 uur Workshoprondes

19.30 Na de plenaire afsluiting diner 

Meer informatie

U kunt zich hier aanmelden voor de conferentie. Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met Jeltje Dijkstra (PO-Raad) via j.dijkstra@poraad.nl.

P.S. Vergeet niet uw toezichthouders uit te nodigen!

Trefwoorden: