Bijeenkomst Bouwstenen over ontwikkeling IKC

2014

 • do
  27
  mrt

  Bijeenkomst Bouwstenen over ontwikkeling IKC

  13:00 - 16:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

Op donderdag 27 maart organiseert Bouwstenen een gratis bijeenkomst rond de ontwikkeling van Integrale Kindcentra, en dan met name de huisvestingscomponent.

Dit onderwerp is relevant voor scholen en schoolbesturen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden van een Integraal Kindcentrum, of zelfs al bezig zijn met het realiseren daarvan. Een kindcentrum hoeft namelijk niet per se in één gebouw en ook niet per se in een nieuw gebouw. Krimp biedt kansen om in bestaande gebouwen andere functies te vestigen dan onderwijs. Bij de ontwikkeling van nieuwbouw hebben partijen de kans om een optimaal gebouw te ontwikkelen voor de samenwerking binnen het integraal kindcentrum. Wat komt hier allemaal bij kijken?

Tijdens deze bijeenkomst delen we kennis, inzichten en ervaring over de ontwikkeling van IKC’s in bestaande en in nieuwe gebouwen, benoemen we knelpunten en worden oplossingsrichtingen aangedragen. Ook bespreken we met betrokkenen met welke thema's de groep in 2014 aan de slag gaat en hoe we informatie borgen.

Bouwstenen is een sectorverbindend platform voor maatschappelijk vastgoed en wordt ondersteund door de PO-Raad. De bijeenkomst staat ook open voor kinderopvangorganisaties en gemeenten.

Programma

13.00Ontvangst en kennismaken
13.15

Presentatie ‘Integrale Kindcentra in bestaande gebouwen’ door Gerike Ritsema, werkzaam bij de gemeente Leeuwarden en auteur onderzoeksscriptie over dit onderwerp

13.45Uitwisselen ervaring, benoemen knelpunten, bespreken mogelijke oplossingen (in groepen)
14.45Opstellen groslijst knelpunten en houvast voor beschikbare of nog te ontwikkelen oplossingen (plenair)
15.00Korte pauze
15.15Thema’s voor 2014
16.00Rondleiding en afronding

Locatie   


Integraal Kindcentrum Zeeburgereiland
                     

Meer informatie

Heeft u interesse om deze bijeenkomst kosteloos bij te wonen, dan vindt u hier aanvullende informatie. We zien uw aanmelding graag tegemoet!