Bijeenkomst ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs Noord West

2014

 • wo
  02
  jul

  Bijeenkomst ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs Noord West

  09:00 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Met de start van passend onderwijs moeten basisscholen een ontwikkelingsperspectief (OPP) opstellen voor leerlingen die extra ondersteuning vanuit het samenwerkingsverband ontvangen.

Om intern begeleiders, schooldirecteuren en directeuren/coördinatoren van samenwerkingsverbanden goed te informeren over het OPP binnen passend onderwijs, organiseert de PO-Raad regionale bijeenkomsten over het ontwikkelingsperspectief.

De deelnemers aan deze bijeenkomsten worden allereerst plenair geïnformeerd over de kern van het OPP (voor welke leerlingen stelt de school een OPP op en welke onderdelen zijn wettelijk verplicht). Daarnaast komt de relatie tussen de afspraken over de basisondersteuning en extra ondersteuning binnen het samenwerkingsverband en het opstellen van een OPP aan de orde.

Na de gezamenlijke start wordt uiteen gegaan in groepen. In het deel voor directeuren/coördinatoren van samenwerkingsverbanden komen bestuurlijke en beleidsmatige vragen aan de orde en wordt daarnaast nog algemene informatie gegeven over de invoering van Passend Onderwijs. In het gedeelte voor intern begeleiders en directeuren van basisscholen wordt ingegaan op praktische vragen en aandachtspunten rondom de invoering van het OPP op school en de relatie met onderwijskundige principes, zoals handelingsgericht werken.

Daarnaast wordt er ruim voldoende gelegenheid gecreëerd om te netwerken aan het eind van het programma.

De bijeenkomsten worden georganiseerd door de PO-Raad in samenwerking met Gea Spaans, Chris Struiksma, Noëlle Pameijer, Arjan Clijsen en Judith Hollenberg, auteurs van de handreiking Ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs die aan de basis staat van deze bijeenkomsten.

De bijeenkomsten vinden plaats op:

 • District Noord Oost op donderdag 19 juni 2014 van 9.00 – 12.00 uur (VOL)
  Dorpshuis Wezep, Zuiderzeestraatweg 500, 8091 CT Wezep
   
 • District Midden West op dinsdag 24 juni 2014 van 9.00 – 12.00 uur (VOL)
  Mercure Hotel Den-Haag Leidschendam, Weigelia 22, 2262 AB Leidschendam
   
 • District Midden Zuid op dinsdag 1 juli 2014 van 9.00 – 12.00 uur (VOL)
  Van der Valk Hotel 's Hertogenbosch-Vught, Bosscheweg 2,5261 AA Vught
   
 • District Zuid op dinsdag 1 juli 2014 van 14.00 – 17.00 uur
  TheaterHotel De Oranjerie, Kloosterwandplein 12-16 , 6041 JA Roermond
   
 • District Noord West op woensdag 2 juli 2014 van 09.00-12.00 uur
  Van der Valk Haarlem, Toekanweg 2, 2035 LC  Haarlem
U kunt zich m.b.v. het volgende formulier inschrijven: Inschrijfformulier Bijeenkomsten ontwikkelingsperspectief in het basisonderwijs