Bouwstenen voor Sociaal

2015

 • do
  03
  dec

  Bouwstenen voor Sociaal

  10:00 - 17:00
  Veenendaal
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  De Basiliek
  Wiltonsteeg 56
  3905KW Veenendaal

Het buitenonderhoud is bij schoolbesturen in goede handen, blijkt uit een telefonische enquête van Bouwstenen onder 13 grote schoolbesturen in het PO. Op 3 december 2015 delen zij hun kennis en ervaring met andere scholen en gemeenten tijdens de jaarlijkse netwerkbijeenkomst van Bouwstenen voor Sociaal.

In een school staan educatie en pedagogie centraal, maar de leeromgeving heeft daar invloed op. De plek van de school, de partnerorganisaties in het gebouw, de wisselwerking met de omgeving en de exploitatiekosten hebben allemaal effect op het onderwijs. Tijdens de Najaarsbijeenkomst komen allerlei relevante onderwerpen aan bod. Zo zijn er sessies over:

 • data voor beleidsbeslissingen en huisvestingsplannen;
 • de plek van het onderwijs gezien ontwikkelingen en de brief van Dekker;
 • het verduurzamen van de gebouwen en voortgang Green Deal Scholen;
 • slim aanbesteden met duurzaamheid als uitgangspunt;
 • het beheer goed op orde en
 • vastgoed- en facility managementsystemen.

Diverse onderwijsbesturen leveren een bijdrage aan het programma en hebben zich aangemeld als deelnemer van de dag. Zij delen niet alleen hun kennis en nieuwste inzichten met andere scholen, maar ook met huisvestings- en vastgoedprofessionals uit andere sectoren zoals gemeenten, kinderopvang, zorg, maatschappelijke opvang en corporaties. Allemaal organisaties die voor hun functioneren gebouwen nodig hebben.

Sectorverbindend

Bij Bouwstenen zijn verschillende maatschappelijke sectoren intensief betrokken. Zij helpen elkaar vooruit met vragen over huisvesting en vastgoed, onder andere via kennisdeling en kennisontwikkeling. Om het belang van de professionalisering en de sectorverbindende samenwerking te benadrukken zijn op 3 december ook de voorzitters van de verschillende bij Bouwstenen betrokken branches aanwezig, waaronder de PO-Raad en de VNG.

Gewoon goed geregeld

De bijeenkomst is voor zowel school- en gemeentebesturen als huisvestingsmedewerkers interessant. Huisvesting en vastgoed zijn relevant voor het onderwijs, maar als bestuur wil je er geen last van hebben. Het moet gewoon goed geregeld zijn. Hoe zorg je daarvoor? En wie doet wat? Ook daar gaat het over op 3 december. Frank Kalshoven van de Argumentenfabriek zal hieraan een bijdrage leveren.

De Bouwstenen-bijeenkomst is een mooi moment om kennis te delen en inspiratie op te doen. Geen theoretische verhalen, maar uitwisseling van praktijkvoorbeelden van mensen uit het veld. Dé bijeenkomst om andere bestuurders, managers en professionals rond huisvesting en vastgoed te ontmoeten.

Meer informatie
De Najaarsbijeenkomst vindt plaats op donderdag 3 december 2015 bij De Basiliek in Veenendaal, van 10.00 tot 17.00 uur. Meer informatie en mogelijkheid om aan te melden zijn te vinden op de speciale website.