Conferentie 10-14 Onderwijs, neem een kijkje bij doorlopende leerlijnen in bedrijf

2021

 • di
  28
  sep

  Conferentie 10-14 Onderwijs, neem een kijkje bij doorlopende leerlijnen in bedrijf

  13:00 - 17:00
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

De conferentie 10-14 Onderwijs is bedoeld voor alle scholen die geïnteresseerd zijn in de onderwijsontwikkelingen van 10-14 Onderwijs en hierover kennis willen uitwisselen. Locatie is gastschool Academie 1014 die deelnemers meeneemt in het onderwijs dat zij verzorgen. Er is aandacht voor de onderzoeken van Oberon en de Inspectie over 10-14 Onderwijs. Ook wordt er op deze door Lerend Netwerk 10-14 en SLO georganiseerde middag vooruitgekeken naar kansen voor doorontwikkeling.

Een mooie bijdrage daaraan geeft het recente advies van de Onderwijsraad "Later selecteren, beter differentiëren". 10-14 Onderwijs is hierbij een krachtige koploper. Raadsadviseur (en projectleider van dit advies) Martine Braaksma presenteert de hoofdpunten uit dit advies en relateert die aan 10-14 onderwijsontwikkelingen.

Goede praktijken

De verdere inhoud van de dag komt tot stand in samenwerking met de 10-14 onderwijsinitiatieven. Zij delen hun goede praktijken, bijvoorbeeld over ouderparticipatie, het opzetten van en werken in een professionele leergemeenschap, presentaties en vragen van 10-14 scholen over curriculaire onderwerpen als samenhang en doorlopende leerlijnen, overeenkomsten en verschillen tussen primair en voortgezet onderwijs in de specifieke context van 10-14 Onderwijs. 

En een bijzondere afsluiter: een beschouwing over 10-14 onderwijs door Peter Heerschop. 
Kortom: een boeiende middag om niet voorbij te laten gaan! 

Aanmelden
 
Wil je erbij zijn? Schrijf je hier in voor de 10-14 Onderwijs Conferentie

Trefwoorden: