Conferentie 'Dynamisch (be)sturen'

2015

 • do
  26
  nov

  Conferentie 'Dynamisch (be)sturen'

  12:30 - 17:00
  Bunnik
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Postillion Hotel
  Kosterijland 8
  3981 AJ Bunnik

Aansluitend op haar Algemene Ledenvergadering (ALV) organiseert de PO-Raad de conferentie 'Dynamisch (be)sturen', over eigentijds (be)sturen op financiën, personeel en huisvesting.

De conferentie gaat in op de vraag hoe je als bestuurder in een dynamische omgeving je eigen koers uitzet en hoe je daarin je organisatie meekrijgt. De conferentie is toegankelijk voor bestuurders, staf- en beleidsmedewerkers.

Programma

Een sterke eigen visie op onderwijs en bedrijfsvoering geeft een stuur binnen de veranderende omgeving. Maar wat als je eenmaal een eigen organisatiefilosofie hebt vastgesteld, hoe zorg je dan dat je hele organisatie daarin meegaat? Wat zijn de risico's, de uitdagingen en de kansen? Wie neemt welke rol in? En hoe kun je elkaar daarin versterken?

Matthieu Weggeman zal u handvatten bieden voor hoe u uw medewerkers in hun positie kunt zetten en hoe u hen van uw koers kunt ‘overtuigen’. Hij zal tonen hoe u kunt zorgen voor een integrale aanpak in een steeds weer veranderende omgeving. Vervolgens tonen we een film waarin Paul Frissen, Mirko Noordegraaf en Edith Hooge hun onderzoek ‘Ongemak van Autonomie’ naar de randvoorwaarden voor sturen op onderwijskwaliteit bespreken. Het onderzoek verkent de aanknopingspunten voor de versterking van systematische, bestuurlijke en professionele vermogens die in het primair onderwijs van invloed zijn.

Na dit plenaire gedeelte kunnen bestuurders en staf/beleidsmedewerkers deelnemen aan workshops waarin de samenwerking tussen bestuur en staf op het gebied van financiën, personeel en huisvesting centraal staat. Bekijk hier het overzicht van de aangeboden workshops.

Meer informatie

Voorafgaand aan deze conferentie vindt voor schoolbestuurders de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de PO-Raad plaats. Parallel aan de ALV is er een programma voor staf- en beleidsmedewerkers Financiën, Huisvesting en P&O.

Onderaan deze pagina vindt u de presentaties van de conferentie.

Bestanden bij dit evenement: