Conferentie: ‘Onderzoek in en door de school’

2014

 • do
  13
  nov

  Conferentie: ‘Onderzoek in en door de school’

  09:15 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

Het project datateams van de Universiteit Twente organiseert op donderdag 13 november 2014 een conferentie: ‘Onderzoek in en door de school’. De VO-raad is hierbij één van de samenwerkingspartners, maar de conferentie is ook geschikt voor het primair onderwijs.

Inhoud conferentie

Centrale thema’s op de conferentie zijn:

·

Het gebruik van data om het onderwijs te verbeteren

·

De rol van de schoolleider bij onderzoek in de school

·

Professionele ontwikkeling door onderzoek in de school

In het ochtendprogramma worden keynotes verzorgd door drie wetenschappers op het gebied van data geïnformeerd werken: Prof. dr. Klaas van Veen (Nederland), Dr. Mei Kuin Lai (Nieuw Zeeland) en Dr. Kim Schildkamp (Nederland).

In het middagprogramma krijgen deelnemers de gelegenheid om op een praktijkgerichte manier kennis te maken met of zich verder te verdiepen in onderzoek in de school door middel van de interactieve workshops en sessies. Er worden workshops gegeven over verschillende onderwerpen, zoals observaties in de klas, de onderwijsinspectie en opbrengstgericht werken, de rol van de schoolleider bij het werken met data en toetskwaliteit. Het aanbod is voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Gedurende de dag wordt voldoende gelegenheid ingepland om te netwerken en om met elkaar in gesprek te gaan.

Meer informatie of inschrijven

Voor meer informatie en inschrijven kunt u terecht op de website van Datateams.

Trefwoorden: