Conferentie 'Sociale veiligheid: Op koers!'

2016

 • wo
  10
  feb

  Conferentie 'Sociale veiligheid: Op koers!'

  09:30 - 16:30
  Amersfoort
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  Conferentiecentrum De Eenhoorn
  Barchman Wuytierslaan 2
  3818 LH Amersfoort

Tijdens de landelijke conferentie Op Koers! worden workshops en lezingen gehouden die u richting geven om sociale veiligheid binnen uw school vorm te geven. U gaat in gesprek met collega's uit het land en u krijgt praktische handvatten. Na afloop keert u vol inspiratie naar huis.

Stichting School & Veiligheid organiseert deze speciale scholingsconferentie in het kader van het actieplan Sociale Veiligheid op School dat samen met PO-Raad en VO-raad is opgesteld.

Doelgroep

De bijeenkomst is bedoeld voor intern begeleiders, anti-pestcoördinatoren, schoolleiders, veiligheidscoördinatoren, en andere beleids- en zorgfunctionarissen. Ook belangstellende leraren zijn welkom. 

Het programma

De conferentie heeft een gevarieerd programma ingeleid door toonaangevende sprekers, waaronder dr. Stijn Sieckelinck, Universiteit Utrecht, Daphne Lodeweges, directeur OBS Heidepark en de Landelijke Beroepsgroep Begeleiders in het Onderwijs (LBBO). Zij belichten het thema sociale veiligheid vanuit verschillende invalshoeken.

In de middag is er een keur van workshops zoals: maatschappelijke onrust in de school, het bespreken van controversiële thema’s, het vergroten van ouderbetrokkenheid, het leren geweldloos communiceren, het vormgeven van antipestbeleid, het werken met de meldcode of toch liever leren hoe je sociale veiligheid kan monitoren?

Kortom een gevarieerd programma waar alle doelgroepen aan het einde van de dag naar huis gaan met informatie en handreikingen om sociale veiligheid (nog beter) op te pakken.

Meer informatie en aanmelden

Aanmelden voor deze bijeenkomsten kan via de website van School en Veiligheid. Daar vindt u ook meer informatie.

Let op: oorspronkelijk zou ook op 13 januari een bijeenkomst zijn. Deze is komen te vervallen.

Trefwoorden: