Conferentie voor 'kleine besturen'

2015

 • vr
  09
  jan

  Conferentie voor 'kleine besturen'

  13:00 - 20:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
 • vr
  16
  jan

  Conferentie voor 'kleine besturen'

  13:00 - 20:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
 • vr
  23
  jan

  Conferentie voor 'kleine besturen'

  13:00 - 20:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

Bestuurders, directeuren en toezichthouders kunnen zich aanmelden voor één van de regionale conferenties die de PO-Raad specifiek organiseert voor ‘kleine besturen’. Deze worden georganiseerd op 9, 16 en 23 januari 2015. Onderaan de pagina vindt u de presentaties die zijn gegeven.

Kleine besturen hebben soms te maken met andere vraagstukken dan grotere besturen. De PO-Raad vindt het belangrijk ook die besturen adequaat te ondersteunen. De PO-Raad organiseert daarom conferenties waarin diverse onderwerpen specifiek op deze groep wordt toegesneden. Tijdens de conferenties is ook ruimte voor deelnemers om met elkaar van gedachten te wisselen en van elkaar te leren. 

Uitgangspunt van de conferenties is dat deelnemers in korte tijd antwoorden op hun vragen krijgen. Voor de korte termijn moet hen dat tijd besparen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden. Doel voor de langere termijn is dat collega-bestuurders met elkaar in contact komen en elkaar kunnen ondersteunen. De PO-Raad op haar beurt, wil haar dienstverlening en (lobby)activiteiten nog beter kunnen afstemmen op de specifieke situatie van kleine besturen. De PO-Raad is er tenslotte voor alle leden, van klein tot groot.

Diverse workshops maken deel uit van de conferentie. Onderwerpen voor de workshops zijn: de implementatie van de nieuwe cao PO, financieel management, professionalisering van leraren, ICT en Innovatie, huisvesting, de mogelijkheden én het invullen van Vensters PO, het voeren van de dialoog met uw directe stakeholders, et cetera. De sessies zijn praktisch, concreet en interactief actief van opzet.

Aanmelden

Geïnteresseerden kunnen zich hier aanmelden. Deelname is gratis voor (nieuwe) leden. Nadat het programma definitief is, kunnen deelnemers zich voor de workshops inschrijven.

De bijeenkomsten worden geopend door voorzitter van de PO-Raad Rinda den Besten en vicevoorzitter Simone Walvisch. De dag wordt afgesloten met een lopend buffet. De bijeenkomsten van de regionale netwerken die voor dit najaar gepland stonden, zijn opgeschort tot ná de conferenties in januari. Tijdens de conferenties zal de PO-Raad inventariseren wat de belangrijkste onderwerpen zijn om in de periode daarna met de PO-Raad en met elkaar te bespreken. Indien gewenst zullen daar ook externe deskundigen bij worden betrokken.

Data en locaties                           

 • Driebergen (regio midden) vrijdag 9 januari 2015
 • Eindhoven (regio zuid), vrijdag 16 januari  2015 
 • Zwolle (regio noord), vrijdag 23 januari 2015
   

De sector primair onderwijs kenmerkt zich door een grote mate van diversiteit: geen regio is gelijk, geen school is hetzelfde, er is een groot verschil in de praktijk tussen grotere en kleinere besturen, tussen besturen in een grootstedelijke omgeving of op het platteland. Vanuit de samenleving ligt er een grote claim op het onderwijs: het verzorgen van beste onderwijs, voor ieder kind. Dit is geen gemakkelijke opgave en zeker voor de kleinere onderwijsorganisaties is het niet gemakkelijk alle ontwikkelingen bij te houden en op alle fronten de laatste kennis en know how te verwerven en in te zetten.

Trefwoorden: