Congres Steunpunt Opleidingsscholen: 'Op weg naar een duurzame opleidingsschool'

2016

 • di
  31
  mei

  Congres Steunpunt Opleidingsscholen: 'Op weg naar een duurzame opleidingsschool'

  13:00 - 17:45
  Vianen
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Miele Experience Center
  De Limiet 2
  4131 NR Vianen

Het jaarlijkse congres van het Steunpunt Opleidingsscholen draait dit jaar om kwalitatieve, duurzame en toekomstbestendige opleidingsscholen. Wat kunnen opleidingsscholen van elkaar leren om goed voorbereid de toekomst in te gaan? Welke recepten zijn overtuigend? Welke ingrediënten kunt u het beste gebruiken?

Meld u hier direct aan!

Programma

13.00 - 13.30 uur Ontvangst met koffie en thee
13.30 - 14.30 uur Opening en lezing futuroloog Peter van der Wel
14.30 - 15.00 uur Pauze
15.00 - 16.15 uur Inhoud en praktijkronde 1
16.15 - 16.30 uur Wissel
16.30 - 17.45 uur Inhoud en praktijkronde 2
17.45 - 19.00 uur Afsluiting met borrel

Keynote: Peter van der Wel

Bent u benieuwd wat er de komende jaren allemaal op ons afkomt? Wilt u weten hoe het onderwijs moet inspelen op de snel veranderende samenleving? Hoe kunnen we onze mensen nú opleiden in de school om goed voorbereid te zijn op alle ontwikkelingen? Peter van der Wel heeft mogelijk het antwoord hierop. Van der Wel heeft, ooit begonnen in het onderwijs, als futuroloog en econoom zijn sporen verdiend als toekomstverkenner. In een visuele presentatie biedt Van der Wel ons een kijkje in de nog onbekende toekomst. Hij laat zien welke ontwikkelingen er op ons afkomen, wat dat mogelijkerwijs zal betekenen voor ons allen, en waarom dat zo zal zijn. Peter houdt van de toekomst. Een lezing van Peter van der Wel is behalve humoristisch en leerzaam ook een echte ‘wake up call’. U krijgt hiermee een (blijvende) nieuwe kijk op heden en toekomst. Peter is auteur van verschillende boeken over de toekomst en is lid van de World Future Society en vicevoorzitter van de Dutch Future Society.

Collegetours & Praktijk In-Zicht-Sessies

De middag heeft een interactief programma en bevat vele inspirerende sessies over actuele onderwerpen. U kunt kiezen uit inspirerende collegetours en de interactieve Praktijk In-Zicht-Sessies waar verschillende opleidingsscholen uit het primair en voortgezet onderwijs hun good practice presenteren aan andere opleidingsscholen.

Praktische informatie

Datum: Dinsdag 31 mei 2016
Tijd: 13.00 – 17.45 uur met aansluitend borrel
Locatie: Miele Experience Center – De Limiet 2 in Vianen
Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
Meer informatie: Bekijk de uitnodiging op de website van het Steunpunt Opleidingsscholen