Congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?

2016

 • wo
  12
  okt

  Congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?

  09:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  Vergadercentrum Domstad
  Koningsbergerstraat 9
  3531 AJ Utrecht

De Arbocatalogus Primair Onderwijs wordt de komende tijd uitgebreid met tips en trucs om werkdruk te voorkomen en aan te pakken. Op het congres ‘Werkdruk: zo kom je eraan. Hoe kom je eraf?’ kunt u meedenken en -werken aan invulling van dit belangrijke onderwerp in de Arbocatalogus. Ook krijgt u tijdens het congres waardevolle informatie over de andere Psycho Sociale Arbeidsbelasting (PSA)-thema’s: agressie en geweld tegen en pesten en discriminatie van het personeel. Hoe wordt uw school in alle opzichten sociaal veilig? U verneemt het tijdens het congres.

Voor wie?

Het congres is interessant voor directeuren, leerkrachten, preventiemedewerkers en leden van medezeggenschapsraden uit het primair onderwijs.

Het programma

Tijdens het congres krijgt u oplossingen en praktische tips om PSA-risico’s in de school en bij werknemers te verminderen en te voorkomen. Het congres bestaat uit een plenair ochtendgedeelte en workshops naar uw keuze in de middag. 

Een verrassende en indrukwekkende mystery guest zal het congres openen. En daarna staat de vraag centraal: komt werkdruk doordat de werkgever teveel werk
vraagt? Of omdat de werknemer teveel wil in de vrije tijd? Roos Schelvis, research scientist bij TNO scheidt voor u de feiten en fabels over werkdruk. Ook neemt ze u mee
in de laatste wetenschappelijke inzichten en een direct toe te passen stappenplan om werkdruk op organisatieniveau aan te pakken. Dit alles in de vorm van een interactief
programma samen met communicatiebureau Arboriginals.
In de middag kunt u drie van de volgende zes workshops volgen: Gezonde werkdruk, Sociale veiligheid, Agressie en geweld tegen en pesten van het personeel, Taakbeleid en CAO en Onderwijsinspectie. Al deze workshops hebben een directe link met PSA.
U wordt gevoed en u voedt de Arbocatalogus PO want uw suggesties en inzichten worden (waar mogelijk) opgenomen in de Catalogus. 

Vragen & aanmelden

Aanmelden kan via dit inschrijfformulier. Kosten voor deelname zijn 95 euro per persoon, inclusief btw. Heeft u vragen? Neem aub contact op met het Vervangingsfonds of kijk op de website van de Arbeidscatalogus PO.

Het congres wordt georganiseerd door

Redactieraad van de Arbocatalogus voor het Primair onderwijs, gevormd door de PO-Raad, AOb, CNV onderwijs, AVS, Federatie van Onderwijsvakorganisaties en het Vervangingsfonds.