Cursus Rol en Recht onderwijshuisvesting

2016

 • di
  21
  jun

  Cursus Rol en Recht onderwijshuisvesting

  12:30 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Kantorencentrum 'La Vie' - Sardes
  Lange Viestraat 371
  3511 BK Utrecht

Wat zijn de rollen van scholen en gemeenten met betrekking tot onderwijshuisvesting? Wat mag wel en wat mag niet? En wat zijn de verplichtingen?

De cursusmiddag geeft inzicht in de verschillende rolverdelingsmogelijkheden tussen gemeente en schoolbestuur als het gaat om de huisvesting. Waar gemeenten nu vaak een meer faciliterende rol kiezen, kunnen schoolbesturen door de wetswijziging buitenonderhoud een groter initiatief nemen; bijvoorbeeld als het gaat om het opstellen van een meerjarenhuisvestingsplan. De nieuwe situatie biedt daarnaast kansen voor de aanpassing en actualisatie van lokale regelgeving. Gedacht kan worden aan een regeling voor een gemeentelijke bijdrage in renovatie of het vastleggen van het Kwaliteitskader Huisvesting Basisonderwijs in de lokale verordening. Ook stippen we de actualiteit rondom een aantal beleidsvoornemens van de overheid aan. Hierbij leggen we een relatie met de huisvestingsregelgeving en de rol die de gemeente in dit verband toekomt.

Wilt u uw kennis over onderwijshuisvesting vergroten om deze verantwoordelijkheid goed op u te kunnen nemen?
Er worden in juni in totaal drie - gratis bij te wonen - cursusmiddagen georganiseerd. Deze zijn zowel in combinatie als apart te volgen. Meer informatie over de andere twee cursussen vindt u hieronder: 

Woensdag 15 juni - Onderwijshuisvesting: Basiscursus
Woensdag 29 juni - Onderwijshuisvesting: Cursus Bouwheerschap

Deelnemers: Schoolbestuurders/-directeuren en beleidsmedewerkers onderwijshuisvesting
Begeleiding: Jan Schraven (Ruimte-OK Expert)
Kosten: Gratis bij te wonen. U kunt tot 5 werkdagen voorafgaand aan de cursus kosteloos annuleren. Hierna bedragen de annuleringskosten €25,- excl. BTW per deelnemer per cursus. 

Aanmelden kan hier.

Trefwoorden: