Dag van de Aarde

2021

 • vr
  28
  mei

  Dag van de Aarde

  09:00 - 09:30
  Online
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Leraren, Schoolleiders

  Locatie:

  Online
  Online

Stichting Schooldag van de duurzaamheid nodigt volwassenen en kinderen uit om op 28 mei om 9:00 uur als afsluiting van de Maand van de Aarde het lied 'De aarde is ons lief' met elkaar te zingen, musiceren en dansen. Dit lied vertelt in kindertaal wat de Werelddoelen van de Verenigde Naties zijn. Doet jouw school ook mee? Dat kan helemaal coronaproof! Er hebben zich al ruim 50 scholen en organisaties aangemeld die mee gaan doen. 

Met de lancering op de Dag van de Aarde van het bijzondere Nationale lied ‘De Aarde is ons lief’ is het wel heel eenvoudig geworden om prinses Irene samen met jonge getalenteerde zangers, muzikanten én dansers op school in in jouw klaslokaal te laten komen. Van TV bekende jongeren als Mannes Bakker, Luuk van der Boom en Roxy Dekker hebben het lied ingezongen, laureaten van grote klassieke muziekconcoursen als het Concertgebouw Concours en het Prinses Christina Concours hebben de muziek ingespeeld.

Meedoen is super makkelijk gemaakt: naast dat het lied te vinden is op streamingdiensten als Spotify, iTunes en Youtube Music, zijn tevens de audiobestanden, lyrics, zangnoten, verschillende partituren, twee danschoreografieën en een aantal TikTok Challenges te vinden via de website van Schooldag van de Duurzaamheid. Op deze website vind je ook de videoclip van het lied.