De Kennisparade: een kleurrijke dag over praktijkgericht onderzoek in onderwijs

2013

 • wo
  13
  nov

  De Kennisparade: een kleurrijke dag over praktijkgericht onderzoek in onderwijs

  00:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad, Extern

Op 13 november 2013 vindt in congrescentrum De Werelt te Lunteren De Kennisparade plaats. Via interactieve workshops en creatieve voorstellingen maakt de bezoeker kennis met de opbrengsten van praktijkgericht onderwijsonderzoek  aan de hand van thema’s als omgaan met verschillen, inzet van (digitale) leermiddelen, nieuwe onderwijsconcepten en professionalisering en de lerende organisatie. Het wordt een kleurrijke dag vol kennisuitwisseling tussen scholen en onderzoekers afgewisseld door culturele intermezzo’s. De Kennisparade wordt georganiseerd door APS, CPS, KPC Groep, PO-Raad en VO-raad en is een bron van inspiratie voor iedereen met hart voor kwaliteit in het primair en voortgezet onderwijs. 

Opbrengsten praktijkgericht onderzoek

Tijdens De Kennisparade worden de opbrengsten van praktijkgericht onderzoek gedeeld. Vanaf acht podia presenteren tientallen onderzoeksprojecten – die door, met en in scholen zijn uitgevoerd – zich op creatieve wijze aan het publiek. De basis van het onderzoek is altijd een concreet probleem of vraag uit het onderwijsveld, waarbij de praktijkprofessionals intensief samenwerken met de onderzoekers.

Zo zijn de resultaten van het onderzoek direct bruikbaar in de dagelijkse onderwijspraktijk en draagt praktijkgericht onderzoek bij aan het overbruggen van de kloof tussen onderzoek en praktijk.

Eigen programma samenstellen

Het publiek stelt aan de hand van de volgende thema’s een eigen programma samen: omgaan met verschillen, inzet (digitale) leermiddelen, nieuwe onderwijsconcepten, professionalisering en de lerende organisatie, bestuur en management, basisvaardigheden en kernvakken, school en omgeving en onderwijskwaliteit en opbrengstgericht werken. Bezoekers die meer de diepte in willen, schuiven aan bij een interactieve workshop of inhoudelijke discussie.

Ware belevenis

Voor het echte paradegevoel zijn er tussendoor kleine culturele voorstellingen en kunnen de gasten genieten van speciaal voor De Kennisparade samengestelde, feestelijke hapjes. De Kennisparade is een ware belevenis vol echte voorbeelden uit de praktijk voor iedereen die met inzicht uit onderzoek de onderwijspraktijk wil verbeteren en vernieuwen. Er is volop mogelijkheid om kennis uit te wisselen en over de resultaten van de verschillende onderzoeken in gesprek te gaan.

Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek

Vanaf januari 2014 is het Nationaal Regieorgaan voor Onderwijsonderzoek (NRO) verantwoordelijk voor de verdeling van de middelen voor praktijkgericht onderzoek. Aan het einde van deze dag vindt een symbolische overdracht van de opbrengsten plaats aan het NRO.

Programma en tickets

Het programma staat na de zomer op de website www.kennisparade.nl. Een ticket voor De Kennisparade is ook eenvoudig via de website te bestellen en kost € 40,-.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Gitta Snijders van de PO-Raad.

Tel: 030- 3100 933     Mob: 06-52858732      E-mail 

Trefwoorden: