Dé Onderwijsdagen: Inspiratie voor onderwijs op maat met ICT

2015

 • ma
  09
  nov

  Dé Onderwijsdagen: Inspiratie voor onderwijs op maat met ICT

  09:00 - wo 11 nov, 17:00
  Rotterdam
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  World Trade Centre
  Beursplein 37
  3011 AA Rotterdam
 • wo
  11
  nov

  Dé Onderwijsdagen: Inspiratie voor onderwijs op maat met ICT

  09:00 - 17:00
  Rotterdam
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

  Locatie:

  World Trade Center
  Beursplein 37
  3011AA Rotterdam

Het onderwijs verandert razendsnel. Is uw instelling daarop voorbereid? Heeft uw team de juiste tools in handen om adequaat in te spelen op (technologische) ontwikkelingen om toekomstgericht onderwijs te blijven aanbieden? Dé Onderwijsdagen helpen uw instelling op weg. Dit jaarlijkse congres biedt inzicht in de trends en ontwikkelingen op het gebied van ICT in het onderwijs. Op 11 november zijn Dé Onderwijsdagen speciaal gericht op het primair onderwijs. Kennisnet en Surf organiseren die dag in samenwerking met de PO-Raad en het Doorbraakproject Onderwijs en ICT.

Tijdens Dé Onderwijsdagen 2015 willen we samen betekenis geven aan het thema Onderwijs op maat. We laten concrete voorbeelden zien en gaan met elkaar in gesprek. Wat is er nodig om het onderwijs zo in te richten dat studenten en leerlingen nog beter tot hun recht komen?

Werkconferentie

Op 11 november, de dag voor het primair onderwijs, worden ook de opbrengsten gedeeld van het Doorbraakproject ICT en Onderwijs, een landelijk project van PO-Raad, VO-raad en de ministeries van Onderwijs en Economische Zaken. Doel ervan is om het onderwijs flink op weg te helpen met het gebruik van ICT om kinderen te laten leren. De PO-Raad verzorgt op deze dag diverse inhoudelijke (werk)sessies en staat onder meer stil bij de Versnellingsvragen die scholen kunnen indienen. Dit zijn vragen waar diverse schoolbesturen tegenaan lopen bij de ontwikkeling of implementatie van ICT in het onderwijs. Het gaat dus om vragen die meerdere besturen gemeen hebben en die belemmeren dat de sector op grote schaal ICT inzet voor het geven van onderwijs. De PO-Raad helpt bij het wegnemen van de belemmeringen. 

Wilt u zelf een sessie verzorgen waarin u uw inspiratie, praktijkvoorbeeld, droom, dienst of product deelt met collega's? Dien uw eigen voorstel in!

Data en meer informatie 

Dé Onderwijsdagen zijn op 9, 10 en 11 november 2015. De locatie is het World Trade Center in Rotterdam. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Dé Onderwijsdagen.

Doelgroep

Dé Onderwijsdagen zijn bedoeld voor iedereen die de verbinding wil leggen tussen onderwijs en ICT. Voor iedereen die graag wil weten hoe ICT het onderwijs effectiever, efficiënter of aantrekkelijker kan maken. 

Voor alle onderwijssectoren

Dé Onderwijsdagen zijn er voor alle onderwijssectoren:

 • De pre-conferentie op 9 november is interessant voor alle sectoren, van po tot en met ho. Lees meer over de pre-conferentie over learning analytics.
 • Het programma van dinsdag 10 november is toegespitst op bezoekers uit het mbo en het ho.
 • Op woensdag 11 november staan sessies op het programma speciaal voor het po en het vo. 

Dé Onderwijsdagen: Inspiratie voor Onderwijs op maat met ICT