De praktijkdilemma’s bij passend onderwijs vanuit student, startbekwame leraar en lerarenopleidin

2021

 • wo
  31
  mrt

  De praktijkdilemma’s bij passend onderwijs vanuit student, startbekwame leraar en lerarenopleidin

  14:00 - 15:45
  Online
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Leraren, Overig

  Locatie:

  Online
  Online

Samen met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren organiseert het Steunpunt Passend Onderwijs (SPO) op 31 maart een webinar over dilemma’s op het gebied van passend onderwijs waar studenten, startbekwame leraren en lerarenopleidingen in de praktijk tegenaan lopen.

“Dag in dag uit moet het gebeuren in de klas en in de school, door de leraar en alle andere professionals die de leerlingen ondersteunen. Beginnende leraren zijn vaak maar beperkt voorbereid op het omgaan met leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte. En startende leraren worden hier in hun eerste jaren ook nog weinig in begeleid. Hetzelfde geldt voor schoolleiders.” Uit: ‘De Kamerbrief van minister Slob over de evaluatie en verbeteraanpak passend onderwijs’

Het Steunpunt Passend Onderwijs organiseert in 2021 samen met het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren een drietal webinars over dilemma’s die in de klas en in de school spelen als het gaat om passend onderwijs. Waar loop je als (startende) leraar tegenaan? Wat vraagt dit van jouw visie en professionele houding op onderwijs aan leerlingen met een (extra) ondersteuningsbehoefte? Welke begeleiding is wenselijk en welke rol heeft een schoolleider en bijvoorbeeld de opleiding hierin?

Het webinar op woensdag 31 maart is de eerste uit een serie van drie webinars met als gezamenlijk thema Leraren en passend onderwijs in de klas.

Inhoud

Tijdens het eerste webinar laten we praktijkdilemma’s vanuit de verschillende perspectieven zien. Zowel het perspectief van de student, de startbekwame leraar, de lerarenopleiding, de praktijkbegeleider als het perspectief van beleidsmakers in de school komt aan bod.

Vervolgens maken we een verdiepingsslag en ga je met collega’s in gesprek over deze verschillende dilemma’s met als doel om samen te komen tot nieuwe inzichten die u de volgende dag direct in de praktijk kunt brengen.

Praktische informatie

 • Wanneer: 31 maart 2021
 • Tijd: 14.00 – 15.45 uur
 • Voor wie: alle professionals in onderwijs, lerarenopleiders, studenten
 • Kosten: Er zijn geen kosten aan verbonden
 • Waar: Online
 • Inschrijven: via dit aanmeldformulier

Vragen

Heb je vragen over deze webinar? Mail dan naar steunpuntpassendonderwijs@povosi.nl