Dé Stafconferentie (geannuleerd)

2020

 • di
  12
  mei

  Dé Stafconferentie (geannuleerd)

  10:00 - 16:00
  Amersfoort
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  Flint
  Coninckstraat 60
  3811 WK Amersfoort

Deze bijeenkomst is wegens de maatregelen omtrent het coronavirus geannuleerd. Mogelijk verplaatsen we de conferentie naar het voorjaar van 2021.

Het wordt steeds belangrijker om onderwijs op een creatieve en strategische manier te organiseren. Daarin speelt de samenwerking op bestuurlijk niveau een belangrijke rol, vooral tussen stafmedewerkers. Waarom is dat zo? En wat valt er te winnen als je je als hr-professional verdiept in ICT-oplossingen of de taken van een bestuurssecretaris?

Edith Hooge, hoogleraar Onderwijsbestuur bij TIAS, Universiteit van Tilburg en voorzitter van de Onderwijsraad, ziet het bestuurlijke speelveld als een belangrijke plek. Daar wordt samen gekeken naar de bestuurlijke uitdaging, krijgt goed onderwijs vorm, vinden we aansluiting op de samenleving en spelen we in op de uitdagingen van deze tijd. De Stafconferentie die de PO-Raad dit jaar organiseert, is daarom voor alle stafmedewerkers van schoolbesturen in het PO. Van financial tot ICT-coördinator. We nodigen je graag uit voor dinsdag 12 mei in de Flint in Amersfoort.

Keynote Edith Hooge: Goed onderwijsbestuur? “It takes a village … "
Voor het realiseren kwalitatief hoogwaardig onderwijs en vorming op school en in de klas, heb je bestuurlijk vermogen nodig. In deze keynote bespreekt Edith Hooge welke rol bestuurlijke stafmedewerkers (kunnen) spelen bij het versterken hiervan. Bestuurlijk vermogen wordt sterker als iedereen goed bekend is met de doelen van de organisatie en daaraan bij wil dragen. Ook is het belangrijk dat zij vertrouwen hebben in elkaars kunnen en veel delen, overleggen, samenwerken en van elkaar leren. Op basis van eigen onderzoek, reikt zij een kader aan waarmee je kunt kijken naar het bestuurlijk vermogen van jullie onderwijsorganisatie en je eigen rol daarin.

In het middagdeel brengen we die samenwerking in praktijk door je een interessant inkijkje te geven in het werk van je collega’s. Dit doen we door middel van acht ‘workshops voor dummies’, die jou op een praktische manier aan het denken zetten over de uitdagingen waar jouw collega-stamedewerkers voor staan. Onderlinge samenhang, verbanden of kansen daartoe komen zo mooi aan het licht. Je gaat dus naar een workshop over een thema dat jou nog onbekend is en collega’s gaan naar een workshop over jouw thema. De workshops worden gegeven door adviseurs van de PO-Raad, soms bijgestaan door een van de stafmedewerkers uit hun netwerk.

Er worden twee rondes workshops van 45 minuten gegeven. Je kiest op de dag zelf twee workshops om te volgen:

 1. Financiën voor Dummies
 2. HR voor Dummies
 3. Onderwijskwaliteit voor Dummies
 4. Bestuurssecretarisschap voor Dummies
 5. Huisvesting voor Dummies
 6. ICT-coördinatie voor Dummies
 7. Privacy en Informatiebeveiliging voor Dummies
 8. Communicatie voor Dummies

Ook belichten we projecten en initiatieven van de PO-Raad. Aan spreektafels en stands gaan de adviseurs van de PO-Raad graag met je in gesprek.

We sluiten Dé Stafconferentie af met een borrel. Uiteraard is er dan gelegenheid om na te praten.

Aanmelden kan via dit aanmeldingsformulier. Nodig vooral collega’s uit! Vragen? Neem contact op l.schoenmaker@poraad.nl.

Programma:

10.00 - 10.30 uur: Inloop
10.30 - 11.00 uur: Opening, welkomstwoord Anko van Hoepen, vicevoorzitter PO-Raad
11.00 - 11.45 uur: Keynote Edith Hooge, hoogleraar TIAS, Universiteit van Tilburg
11.45 - 12.30 uur: Koffie, plenaire terugkoppeling
12.30 - 13.30 uur: Lunch
13.30 - 14.15 uur: Dummie-workshopronde 1
14.15 - 15.00 uur: Dummie-workshopronde 2
15.00 - 16.00 uur: Afsluitende borrel

Trefwoorden: