De week van Samen Opleiden | De lerende leraar in de schijnwerpers

2020

 • ma
  05
  okt

  De week van Samen Opleiden | De lerende leraar in de schijnwerpers

  14:00 - vr 09 okt, 17:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

Van 5 tot en met 9 oktober 2020 staat in De week van Samen Opleiden de lerende leraar in de schijnwerpers! In deze bijzondere week heeft het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren een mooi digitaal programma samengesteld. Deelnemers ontvangen dagelijks een congresmail met interessant materiaal over Samen Opleiden in de vorm van filmpjes, podcast en praktijkvoorbeelden. Daarnaast is er volop mogelijkheid om deel te nemen aan lezingen, webinars en online gesprekstafels.

Programma

Elke dag van die week wordt een lezing aangeboden en kun je in gesprek met collega’s tijdens online gesprekstafels. Dinsdag 6 oktober kent een uitgebreider programma met online lezingen en sessies van o.a. Merel van Vroonhoven, Annemarie Mars en Marinka Kuijpers. Ook zijn er diverse online gesprekstafels waar je aan dele kunt nemen. De week wordt feestelijk afgesloten met het theatercollege ‘Schaamteloos leven en werken’ van Aukje Nauta.

De lerende leraar

Er zijn veel ontwikkelingen in het veld die van grote invloed zijn op het beroep van de leraar en op de eisen die aan leraren worden gesteld. Ontwikkelingen die niet alleen de leraar raken, maar die er ook voor zorgen dat instituten, besturen/scholen en partnerschappen de handen ineen moeten slaan om samen een aanpak te hebben voor 1) het lerarentekort in hun regio, 2) de loopbaanontwikkeling en de aantrekkelijkheid van het beroep leraar en 3) de verbinding tussen onderwijs, onderzoek en innovatie in de regio.

Praktische informatie

Wanneer: 5 tot en met 9 oktober 2020
Waar: Digitaal
Voor wie: Lerarenopleiders, coördinatoren, projectleiders, bestuurders, schoolleiders, teamleiders, schoolopleiders en werkplekbegeleiders
Kosten: Er zijn geen kosten aan dit event verbonden

Aanmelden en meer info?

Bezoek de website van het Platform Samen Opleiden & Professionaliseren.