Een vliegende start maken met verduurzaming

2021

 • do
  11
  mrt

  Een vliegende start maken met verduurzaming

  09:30 - 12:45
  Online
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  Online
  Online

In een online eventreeks laat Duurzaam Gebouwd en Stedebouw & Architectuur zien welke stappen je als school kunt nemen om te komen tot een algehele kwaliteitsverbetering voor een gezondere school.

In dit eerste online event bekijken we welke financiering beschikbaar is om voor in aanmerking te komen. Aan de hand daarvan, alsook met behulp van enkele tools, bepalen we gezamenlijk wat nu de grootste prioriteiten én de quick wins zijn voor de verduurzaming en het gezond maken van scholen. Ook de Sectorale routekaart verduurzaming schoolgebouwen is hierin een onmisbaar gereedschap. Vervolgens laten diverse marktpartijen zien welke duurzaamheidsingrepen je nu al kunt doen om de eerste stappen te zetten. Meedoen aan dit online evenement? Aanmelden kan hier.

Tanja van Nes, beleidsadviseur onderwijshuisvesting bij de PO-Raad, neemt de deelnemers mee in de Sectorale routekaart verduurzaming scholen. Dit document geeft een integrale blik op de verduurzaming van onderwijsvastgoed door in kaart te brengen wat voor vernieuwingsslag er moet worden gemaakt en wat het bijbehorende kostenplaatje daarvan is. Dat is een blik op de lange termijn, maar wat is er nú al mogelijk? Wichert Eikelenboom, adviseur scholenbouw, schetst op basis van praktische voorbeelden hoe je op korte termijn aan de slag kunt of welke valkuilen je moet vermijden.

Het online event Een vliegende start maken met schoolverduurzaming vindt plaats in onze netwerktool Hopin. Met deze innovatieve tool kun je schoolbesturen en professionals uit de markt ontmoeten, luister je naar inspirerende keynotesprekers en kun je kennis halen én delen in diverse interactieve sessies. Naderhand praat je met elkaar na in een online café.