Gemeentelijk Onderwijsdebat

2018

 • do
  08
  feb

  Gemeentelijk Onderwijsdebat

  16:00 - 18:00
  Rotterdam
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf

  Locatie:

  Zadkine / Hofplein Rotterdam
  Benthemplein 13
  3032 CC Rotterdam

Lerarentekorten oplossen met een financiële bonus? Alle kinderen een voorschools programma? Welke rol moet de gemeente spelen bij de aansluiting van het onderwijs op de regionale arbeidsmarkt? Wat zijn de plannen van de politieke partijen voor het onderwijs- en jeugdbeleid, met de gemeenteraadsverkiezingen op komst? En wat wil het onderwijs hen meegeven voor het bestrijden van het lerarentekort, het bevorderen van gelijke kansen en een betere aansluiting onderwijs/arbeidsmarkt?

Deze drie thema’s van het Gemeentelijk Onderwijsdebat op 8 februari spelen overal en zeker in een grote stad als Rotterdam met al haar scholen, onderwijsinstellingen en bedrijven, en verscheidenheid aan inwoners. Politiek moet aansluiten bij de praktijk. Wat kan er beter?

Dit debat over alle onderwijssectoren is een initiatief van Zadkine en de Stichting van het Onderwijs (waar de PO-Raad deel van uitmaakt). Van college van bestuur tot docent en leerling. Iedereen debatteert mee. Ook landelijke organisaties als studentenvakbonden, leerlingenorganisaties en de sociale partners verenigd in de Stichting van het Onderwijs.

Het programma

Debat o.l.v. Rogier Elshout
15.30 uur: Inloop en ontvangst met koffie en thee

16.00 uur: Aftrap met Philippe Raets (College van Bestuur Zadkine), Ton Heerts (Stichting van het Onderwijs, MBO Raad) en Loek Schueler (Stichting van het Onderwijs, CNV Onderwijs).

Debat met Judith Bokhove (lijsttrekker GroenLinks), Ronald Buijt (Leefbaar Rotterdam), Taylan Cicek (SP), Vincent Karremans (lijsttrekker VVD), Robin de Roon (D66),
Barbara Kathmann (lijsttrekker PvdA), Christine Zandberg (CDA), Nourdin el Ouali (lijsttrekker NIDA) en Kristel Bottinga (Partij voor de Dieren).
Vertegenwoordigers van het Rotterdamse po, vo, mbo en hbo brengen steeds stellingen in.

17.45 uur: Afsluiting en borrel

Meld u aan!

Het debat vindt plaats op donderdag 8 februari van 16.00 tot 18.00 uur bij Zadkine/Hofplein Rotterdam (Benthemplein 13).
U kunt zich hier aanmelden.