Gesprekstafel sectoraal standpunt toekomst van de eindtoets

2018

 • wo
  19
  sep

  Gesprekstafel sectoraal standpunt toekomst van de eindtoets

  14:00 - 17:00
  Zwolle
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Overig

  Locatie:

  Zwolle
  Nieuwe Buitensociëteit Meeting Center Zwolle
  Stationsplein 1
  8011 CW Zwolle
 • vr
  21
  sep

  Gesprekstafel sectoraal standpunt toekomst van de eindtoets

  14:00 - 17:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Overig

  Locatie:

  Hotel Mitland
  Arienslaan 1
  Utrecht

Wilt u als schoolbestuurder of schoolleider meepraten over de eindtoets? Kom dan naar één van de gesprekstafels over dit thema in september waarin we met u in gesprek gaan over een sectoraal standpunt met betrekking tot de eindtoets.

De eindtoets: een veelbesproken onderwerp in het onderwijs. Sinds het schooljaar 2014-2015 is de Wet toetsing van kracht. De meest ingrijpende verandering is de rol en het afname moment van de eindtoets. Zo werd de eindtoets verplicht en kregen scholen de ruimte om uit meerdere eindtoetsen te kiezen. Naast de Centrale Eindtoets werden ook eindtoetsen van marktpartijen toegelaten. Daarnaast is ook de rol van het schooladvies ingrijpend veranderd.

Vier jaar later staan we aan de vooravond van de evaluatie van de Wet toetsing: deze zal begin 2019 door de Tweede Kamer worden behandeld. In de Algemene Ledenvergadering van de PO-Raad is de ambitie uitgesproken om te komen tot een sectoraal standpunt dat we kunnen uitdragen bij de evaluatie van deze wet. Die vraag staat centraal in de gesprekstafels die de PO-Raad hierover in september organiseert, voorafgaand aan de regiobijeenkomsten van dit najaar. Leden van de PO-Raad nodigen we van harte uit hieraan deel te nemen.

Gesprekstafels over de eindtoets

Vooruitlopend op de evaluatie van de wet wil de PO-Raad graag een brede discussie aangaan binnen het primair onderwijs. De gesprekken zullen toegespitst worden op de verschillende functies die de eindtoets heeft. Waarbij we telkens onderscheid willen maken tussen een visie op de korte én op de lange termijn.

Tijdens de bijeenkomsten praten we graag met u door over het nut en de noodzaak van een eindtoets, de functies van de eindtoets, de voor- en nadelen van keuzevrijheid van de eindtoets en over welk afnamemoment optimaal is. Daarnaast kijken we ook alvast naar de scenario’s voor de toekomst.

Waar?

 • 19 september: gesprekstafel Zwolle van 14:00 tot 17.00 uur
 • 21 september: gesprekstafel Utrecht 14:00 tot 17.00 uur

Heeft u vragen ? Neem dan contact op met beleidsadviseur Niels Tiemessen (n.tiemessen@poraad.nl of 06-35121980). Aanmelden kan door een mailtje te sturen naar Fijke van Boxmeer (f.vanboxmeer@poraad.nl) met vermelding van uw contactgegevens.

Naast de gesprekstafels voor schoolbesturen en schoolleiders over de eindtoets, organiseert de PO-Raad ook een gesprekstafel over dit thema voor leraren. Zijn er leraren binnen uw schoolbestuur die hier graag over mee willen praten? Aanmelden kan hier.