Governance samenwerkingsverbanden

2018

 • do
  17
  mei

  Governance samenwerkingsverbanden

  13:00 - 14:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

  Locatie:

  PO-Raad
  Aidadreef 4
  Utrecht

De afgelopen periode zijn naar aanleiding van het rapport van de monitorcommissie diverse gesprekken over onafhankelijk toezicht op samenwerkingsverbanden gevoerd. We merken dat onze achterban er verschillend over denkt. Het algemeen bestuur van de PO-Raad is voornemens om het advies van het rapport over te nemen en dit als besluit te agenderen op de ALV van 7 juni 2018.

Voordat het definitieve besluit aan de ALV wordt voorgelegd vinden we het belangrijk dat, op basis van het goede gesprek, een zorgvuldige afweging wordt gemaakt. Daarom brengen we leden met verschillende opvattingen over (onafhankelijk) toezicht graag met elkaar in gesprek.

Op 17 mei is er al een netwerk Passend Onderwijs gepland. We breiden deze groep uit met: leden van het netwerk bestuurders samenwerkingsverbanden, leden van het netwerk Goed Bestuur en andere geïnteresseerde leden. Harry Nijkamp (expert governance) is uitgenodigd om de discussie te starten. Hij zal de actuele ontwikkelingen rond het toezicht in de diverse samenwerkingsverbanden schetsen.

Praktische informatie

Datum en tijdstip: donderdag 17 mei, van 13.00 tot 14.30 uur.

Locatie: in principe bij de PO-Raad, tenzij het aantal aanmeldingen dat niet toelaat.

Graag aanmelden bij Lizette Schoenmaker (l.Schoenmaker@poraad.nl).