Het lerarencongres

2013

 • di
  08
  okt

  Het lerarencongres

  10:00 - 18:00
  Georganiseerd door: 
  Extern

Op dinsdag 8 oktober organiseert de Onderwijscoöperatie Het Lerarencongres. Een congres van, voor en door de leraar. Het congres biedt een plek waar zij kunnen leren, kennis maken met collega’s, inspireren, ideeën op doen én delen met andere leraren. Daarnaast spreken er inspirerende leraren zoals Jan Verweij, Matthijs ter Bork, Femke Gerritsen en Simon Verwer. Geert ten Dam, voorzitter van de Onderwijsraad, leidt het congres in. De dag wordt afgesloten met een interactief debat met de minister en staatssecretaris van Onderwijs.

Thema’s als professionele ruimte, bekwaamheid, ict en didactiek komen aan de orde. Voor elke sector is er interessant aanbod en het programma is zodanig ingericht dat veel kan worden gewisseld tussen diverse onderwerpen. Er zijn debatten over innovatie in de school, professionele ruimte en diverse lezingen. Interactie is het sleutelwoord.

Het Lerarencongres bouwt voort op de Internationale Summit on the Teaching Profession (ISTP) en levert tegelijkertijd input voor de ISTP van 2014. In de organisatie wordt nauw samengewerkt met vele partijen zoals ROC A12, Kennisnet, Onderwijspioniers, de Lerarenkamer, LOOK, School aan Zet en het ministerie van OCW.

Het Lerarencongres vindt plaats op dinsdag 8 oktober 2013 van 10.00 tot 18.00 uur, bij ROC A12. 

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op www.Lerarencongres.nl.