Het lerarencongres

2014

 • wo
  08
  okt

  Het lerarencongres

  09:30 - 17:30
  Georganiseerd door: 
  Extern

De Onderwijscoöperatie organiseert op 8 oktober 2014 voor de tweede maal Het Lerarencongres. een congres van, voor en door de leraar plaats.

Op het Lerarencongres kunnen leerkrachten kennismaken met collega’s, elkaar inspireren, ideeën opdoen én delen en bouwen aan een sterk netwerk. Het is, kortom,  de plek om met en van elkaar te leren en met collega’s te werken aan professionalisering. Het programma wordt interactief met leraren opgesteld. Er is veel ruimte voor het uitwisselen van ervaringen en initiatieven van leraren die laten zien hoe zij invulling geven aan hun vak en de ruimte die zij hebben benutten. Hierbij wordt nauw samengewerkt met de lidorganisaties van de Onderwijscoöperatie. Sprekers zijn onder andere Aleid Truijens, Martine Delfos en de Leraren van het Jaar. Er zijn presentaties van o.a. Onderwijspioniers, LeerKRACHT en de lerarenopleidingen. De minister en staatssecretaris zullen ook aanwezig zijn op Het Lerarencongres.

De thema’s  van het congres hebben direct verband met het dagelijks werk van de leraar en komen o.a. voor in de Lerarenagenda van OCW en de Agenda Beroepsgroep Leraren. Dit zijn onder andere een sterke beroepsgroep, professionalisering, peer review, professionele leergemeenschappen, de lerarenopleiding  en het lerarenregister.

Meer informatie en het aanmeldformulier vindt u op www.lerarencongres.nl.

Toegang tot het congres is gratis. Aanmelden kan via het inschrijfformulier.

Trefwoorden: