Het Nationale Onderwijsdebat - Digitale media: een lust of een last?

2013

 • wo
  02
  okt

  Het Nationale Onderwijsdebat - Digitale media: een lust of een last?

  14:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
 • wo
  02
  okt

  Het Nationale Onderwijsdebat - Digitale media: een lust of een last?

  16:30
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad

Woensdag 2 oktober aanstaande vindt in Dudok in Den Haag het Nationale Onderwijsdebat plaats, met als onderwerp: Digitale media; een lust of een last? Want WhatsApp, Facebook en Twitter zijn een vast onderdeel geworden van de leefwereld van kinderen, maar hoe gaat school hier mee om? Stellingen die in het debat aan de orde komen, zijn onder meer:

 • Sociale media leiden leerlingen te veel af.  
 • Scholen moeten eerder minder dan meer doen met sociale media in de les.
 • Kinderen die niet digitaal vaardig en mediawijs worden gemaakt, zijn de analfabeten van de toekomst.

Het debat vindt plaats in de Nationale OnderwijsWeek. Deze jaarlijks terugkerende week start op maandag 30 september in Onderwijsstad Almere.

Het debat wordt georganiseerd door de PO-Raad, VO-raad en de organisatie van de Nationale OnderwijsWeek.

Deelnemers

Aan het debat zullen onder andere deelnemen: Remco Pijpers, directeur Mijn Kind online; Thomas Boeschoten, onderzoeker op het gebied van nieuwe media en o.a. lid van de Commissie Project X Haren onder leiding van Job Cohen; René Peeters, onderwijswethouder Almere en Thijs van de Reep, Social Media Wijs. Ook leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs nemen aan het debat deel. Gespreksleider is Boris van de Ham (oud-Kamerlid D66).

Het debat begint om 14.30 uur, inloop vanaf 14.00 uur, en vindt plaats in café brasserie Dudok, in Den Haag, achter het gebouw van de Tweede Kamer. Een ieder die in het gespreksthema en in het onderwijs is geïnteresseerd, is van harte welkom.

Trefwoorden: