ICT-diner voor leraren

2018

 • do
  08
  feb

  ICT-diner voor leraren

  18:00 - 21:00
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Overig

  Locatie:

  Restaurant Oudaen
  Oudegracht 99
  3511 AE Utrecht

Wil je als leraar meedenken over hoe we ICT in de sector primair onderwijs nog beter kunnen inzetten om het onderwijs te versterken? Kom dan naar het ICT-diner van de PO-Raad op donderdag 8 februari bij Oudaen in Utrecht. De PO-Raad is de sectororganisatie en belangenbehartiger van het primair onderwijs.

Wat gaan we doen?
In 2016 en 2017 hebben we, vanuit het programma Slimmer leren met ICT, alle PO-schoolbesturen van Nederland gebeld om te inventariseren wat de stand van zaken is rondom digitalisering en de implementatie van ICT in het onderwijs. Ook hebben we hen ondersteuning aangeboden. Daarmee hebben we een goede stap gezet: het is inmiddels niet meer de vraag óf scholen iets met ICT doen, maar wát ze met ICT doen (en vooral hóe). Ook zijn verschillende producten ontwikkeld; de ICT-puzzel voor het onderwijs, handreikingen, de leergang Slimmer leren met ICT. En de versnellingsvragen zorgen voor innovatie, vaak samen met marktpartijen (educatieve uitgevers).

Het programma Slimmer leren met ICT loopt nog één jaar door, nu is het moment om te bepalen wat dit laatste jaar onze aandacht krijgt. Maar ook moeten we zicht krijgen op wat er na 2018 nog moet gebeuren. Dit doen we graag samen met jou. Wij zijn benieuwd naar de vraagstukken die bij jou leven. De volgende vragen staan centraal:
●    Welke kansen zie jij voor ICT in de klas?
●    Wat zijn volgens jou nu de grootste struikelblokken?
●    We mogen ook even dromen: wat staat er op jouw verlanglijstje?
●    En tot slot: Wie of wat heb je nodig om verder te komen?

Waarom?
Je ontmoet andere betrokken leraren die vooruit willen. En tijdens het diner bespreken we met elkaar welke kansen en mogelijkheden jij ziet voor ICT. Maar hebben we ook oog voor de dilemma's en drempels. Aan het eind van de avond hopen we een schat aan informatie te hebben verzameld met nieuwe inzichten die ons helpen bij het bereiken van duurzame resultaten. Wij horen graag zo snel mogelijk, maar uiterlijk op 29 januari 2018 of je aanwezig kunt zijn bij deze avond. We horen het ook graag als je nog andere constructief-kritische leraren kent die met ons mee willen denken, of als je zelf iemand mee wilt nemen. 

Aanmelden?
Is verplicht en kan via het volgende aanmeldformulier