IKC-dag op locatie: 10-14 Zwolle (geannuleerd)

2020

 • vr
  29
  mei

  IKC-dag op locatie: 10-14 Zwolle (geannuleerd)

  09:30 - 13:00
  Zwolle
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

  Locatie:

  10-14 Zwolle
  Lassuslaan 230
  Zwolle

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent 10-14 Zwolle haar deuren voor ons.
 

Over de IKC-dagen op locatie

De IKC-dagen zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met locatiemanagers. De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gehouden op wisselende IKC-locaties. De lunch is inbegrepen en op elke locatie is een rondleiding onderdeel van het programma.
 

10-14 Zwolle

Bij 10-14 Zwolle ontmoeten het basis- en voortgezet onderwijs elkaar. 10-14 is een krachtig en vernieuwend onderwijsconcept waarbij coaching, persoonsvorming en onderzoekend vermogen de stap van po naar vo een stuk makkelijker maken. 10-14 geeft kinderen de ruimte om te leren en een basis om te groeien en zich verder te ontwikkelen. Tijdens deze IKC-dag op locatie zullen Annelies Robben (Netwerkregisseur onderwijsinnovatie en onderwijsroute 10-14), Jael de Jong-Weissman (Teachers College Windesheim) en Marielle Hettinga (directeur Kinderopvang ’t Werkel) vertellen over het concept 10-14 en de samenwerking tussen de verschillende organisaties.

Highlights van 10-14 Zwolle:

 • Basis- en voortgezet onderwijs ontmoeten elkaar in 10-14.
 • Innovatieve ambities voor voor- en naschools aanbod, voorgenomen samenwerking met Groene Kinderopvang ’t Werkel.
 • Leerlingen kunnen doorgroeien in kennis en vaardigheden zonder de ontwikkelingslijn te onderbreken.
 • Persoonlijke leerroutes, coaching en begeleiding.
 • Leerlingen staan aan het eigen roer: interesses, talent en zelfkennis staat centraal. Het onderwijs wordt daarop afgestemd.
 • Leren in een kleinschalige leergemeenschap.
 • De keuze voor een definitief vo-advies is uitgesteld.
 • Docententeam uit het basis- en voortgezet onderwijs.
 • Samenwerking met Teacherscollege van Windesheim, een unieke vorm van opleiden.

 

Praktische informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via een e-mail naar ditis@etuconsult.nl (Job van Velsen) met je  naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Neem gerust een partner uit de gemeente, de jeugdzorg, de kinderopvang of peuterspeelzaal mee, maar vermeld dit s.v.p. wel bij de aanmelding. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma.