IKC-dag op locatie: IKC De Tamboerijn in Zevenaar (geannuleerd)

2020

 • vr
  15
  mei

  IKC-dag op locatie: IKC De Tamboerijn in Zevenaar (geannuleerd)

  09:30 - 13:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC De Tamboerijn in Zevenaar haar deuren voor ons. Het thema van deze IKC-dag op locatie is anders organiseren.
 

Over de IKC-dagen op locatie

De IKC-dagen zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met locatiemanagers. De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gehouden op wisselende IKC-locaties. De lunch is inbegrepen en op elke locatie is een rondleiding onderdeel van het programma.
 

Anders Organiseren

Tijdens deze IKC-dag op locatie is er speciale aandacht voor anders organiseren binnen een Kindcentrum. Jos Boonman, directeur van IKC De Tamboerijn, vertelt meer over hoe er binnen het IKC De Tamboerijn in de praktijk gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om de samenwerking tussen onderwijs en opvang anders te organiseren. Tijdens een plenaire discussie met de deelnemers van de IKC-dag op locatie zullen Jos Boonman en Margriet Hofstee, operationeel directeur Kinderopvang Zonnekinderen zich onder andere buigen over de volgende vragen:

 • Op welke manier kunnen onderwijsassistenten en pedagogisch medewerkers (wellicht in een combinatiefunctie) effectief bijdragen aan de ontwikkeling van kinderen binnen een IKC?
 • Hoe maak je gebruik van onderwijsondersteuners en onderwijsassistenten in onderwijstijd, ook als je niet wilt doorontwikkelen tot IKC?
 • Heeft het samenwerken van verschillende professionals met verschillende expertisegebieden invloed op de ontwikkeling van jonge kinderen?
   

Highlights IKC De Tamboerijn

 • Eenhoofdige aansturing van het IKC met vroeg- en voorschoolse educatie, kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar
 • Er zijn combinatiefuncties
 • De focus ligt op de doorgaande lijn tussen peuters en kleuters en van primair naar voortgezet onderwijs
 • Een complete transformatie van een bestaand gebouw passend bij de behoefte van een IKC
   

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de IKC-dag op locatie en het project Anders Organiseren van de PO-Raad.

Praktische informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via een e-mail naar ditis@etuconsult.nl (Job van Velsen) met je naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Neem gerust een partner uit de gemeente, de jeugdzorg, de kinderopvang of peuterspeelzaal mee, maar vermeld dit s.v.p. wel bij de aanmelding. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma.