IKC-dag op locatie: IKC Sint Michael in Harlingen

2020

 • vr
  17
  jan

  IKC-dag op locatie: IKC Sint Michael in Harlingen

  09:30 - 13:00
  Harlingen
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders

  Locatie:

  IKC Sint Michael
  Schritsen 52
  Harlingen

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC Sint Michael in Harlingen haar deuren voor ons.

Over de IKC-dagen op locatie

De IKC-dagen zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met locatiemanagers.

De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gehouden op wisselende IKC-locaties. De lunch is inbegrepen en op elke locatie is een rondleiding onderdeel van het programma.

IKC Sint Michaël

IKC Sint Michaël in Harlingen biedt onderwijs en opvang aan kinderen van 0-13 jaar. Het is één van de eerste IKC’s in Nederland met een apart centrum voor de jongste kinderen en één van de weinigen met het predicaat excellent. Het IKC onderscheidt zich door een verbreed taalaanbod. IKC Sint Michaël is een mediumvoorziening en heeft een samenwerkingsverband met Kentalis, organisatie voor kinderen met een taalontwikkelingsstoornis (TOS). Plezier, aandacht en ontwikkeling zijn de sleutelbegrippen voor opvang en onderwijs.

Highlights van IKC Sint Michaël:

 • Wetenschap en technologie: robotica
 • Totale Communicatie 
 • Vreedzame School
 • Ontwikkelhoek voor peuters en kleuters
 • Verteltassen, verteldozen
 • Ouderparticipatie via Interactief Voorlezen
 • Mediumvoorziening TOS
 • Samenwerking met Eigen&Wijzer
 • Uitdagende groene buitenomgeving

Praktische informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via een e-mail naar ditis@etuconsult.nl (Job van Velsen) met je  naam, functie, organisatie, e-mailadres en telefoonnummer. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving.

Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Neem gerust een partner uit de gemeente, de jeugdzorg, de kinderopvang of peuterspeelzaal mee, maar vermeld dit s.v.p. wel bij de aanmelding.

Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je het definitieve programma.