IKC-dag op locatie: IKC Warande te Lelystad

2020

 • ma
  07
  dec

  IKC-dag op locatie: IKC Warande te Lelystad

  15:00 - 16:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Leraren, Schoolleiders, Overig

In een serie van vier inspirerende en informatieve bijeenkomsten krijgen schoolbestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden uit het onderwijs, de kinderopvang, zorg en/of gemeente de kans om te leren van de praktijk. Tijdens deze editie opent IKC Warande in Lelystad online haar deuren voor ons. Het thema van deze IKC-dag op locatie is Anders Organiseren.

Over de IKC-dagen op locatie

De IKC-dagen zijn voor bestuurders, beleidsmakers en andere geïnteresseerden die meer willen weten over thema’s zoals doorgaande leerlijn, bestuurlijke modellen voor IKC’s, passend onderwijs en samenwerking met jeugdhulp. Deelnemers gaan met IKC-bestuurders in gesprek over visievorming, de beste strategie en (be)sturing voor ‘hun’ IKC en over noodzakelijke processtappen tijdens het transformatieproces van school en kinderopvang naar integraal kindcentrum.

Daarnaast is er voldoende ruimte om vragen te stellen over het voorkomen van valkuilen op de werkvloer, het aanjagen van successen en om ervaringen uit te wisselen met locatiemanagers. De bijeenkomsten zijn praktisch, thematisch opgezet met relevante IKC-thema’s en worden gehouden op wisselende IKC-locaties. Vanwege de coronamaatregelen vindt deze IKC dag op locatie geheel online plaats.

Anders Organiseren

Tijdens deze IKC-dag op locatie is er speciale aandacht voor anders organiseren binnen een Kindcentrum. Hans Faust, directeur van IKC Warande, vertelt meer over hoe er binnen het IKC in de praktijk gebruik wordt gemaakt van de mogelijkheden om de samenwerking tussen onderwijs en opvang anders te organiseren. Tijdens een plenaire discussie met de deelnemers van deze online sessie zullen Hans Faust en zijn collega’s uit het managementteam zich onder andere buigen over de volgende vragen:

 • Hoe zijn de taken tussen leerkrachten en pedagogische medewerkers verdeeld (zowel op uitvoerend niveau als managementniveau)? Wat werkt goed en wat kan beter?
 • Hoe ziet deze samenwerking er in de praktijk uit voor kinderen en ouders? Wat voor een impact heeft het voor kinderen en ouders?
 • Waarop is de aanpak gebaseerd? En hoe wordt de samenwerking gemonitord?
 • Wat doet deze manier van werken met de ervaren werkdruk en werkgeluk van medewerkers?

Highlights IKC Warande:

 • Een kindcentrum met vroeg- en voorschoolse educatie, kinderopvang en onderwijs voor kinderen van 0 tot 13 jaar.
 • Inmiddels zo’n 7 jaar ervaring met de praktijk van het IKC.
 • Een hybride organisatie in ontwikkeling met een doorbrekende taakverdeling binnen het management en op de werkvloer van het IKC.
 • De focus ligt op de doorgaande lijn tussen peuters en kleuters.  
 • Een nieuw gebouw vertaald vanuit de visie van het IKC.
   

Deze bijeenkomst is een samenwerking tussen de IKC-dag op locatie en het project Anders Organiseren van de PO-Raad.

Praktische informatie en aanmelden

Je kunt je aanmelden via het aanmeldformulier. Je ontvangt een bevestiging van de inschrijving. Aan deze bijeenkomsten zijn geen kosten verbonden. Een week voorafgaand aan de bijeenkomst ontvang je een korte herinnering en de laatste informatie.