IKC-dagen op locatie: Sterrenschool De Ruimte Almere

2017

 • di
  20
  jun

  IKC-dagen op locatie: Sterrenschool De Ruimte Almere

  10:00 - 15:00
  Almere
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Sterrenschool De Ruimte
  Nimfenplein 1
  1363 SV Almere

Doelgroep: schoolbestuurders en schoolleiders. Partners uit de kinderopvang en wethouder/beleidsmedewerker van de gemeente zijn ook van harte welkom.

De PO-Raad organiseert net als vorig jaar 5 bijeenkomsten op inspirerende IKC-locaties. Aan de hand van deze good practices verkennen de deelnemers hun eigen praktijk. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn: bestuurlijke constructen, visie ontwikkeling en pedagogische/onderwijskundige concepten, analyse van interne en externe factoren, doorgaande lijn, passend onderwijs en vve, ouders, personeel, wet- en regelgeving, financiën, huisvesting en communicatie. 

Agenda

10.00 – 12.00 uur             : presentatie en rondleiding door de gastvrouw/-heer
12.00 – 13.00 uur             : lunch
13.00 – 15.00 uur             : samen aan het werk met de eigen praktijk

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Meer over Sterrenschool De Ruimte

Hele jaar open

De Ruimte is het vrijwel het hele jaar open van 07.00 tot 19.00 uur. Binnen het onderwijs kunnen de vakanties in overleg tussen ouders en school worden vastgesteld.

Onderwijs en opvang in één

De pijlers Onderwijs, Opvang (buitenschoolse opvang BSO, dagopvang, peutereducatie) en Ontmoeting (buurtcentrum) van De Ruimte vormen samen één organisatie. De medewerkers van deze pijlers van De Ruimte vormen met elkaar één team, onder leiding van één directeur.

Maatwerk voor ieder kind

De Ruimte werkt niet met een jaarklassensysteem maar met individuele, op het kind afgestemde, leerreizen. De digitale leeromgeving beidt kinderen de gelegenheid om in hun eigen tempo te leren.

Gedurende de dag doen kinderen kennis op, spelen en sporten met elkaar en hebben rustmomenten voor zichzelf.

Uitblinken in taal, rekenen en lezen

De nadruk binnen ons onderwijs ligt op taal, rekenen en lezen. Er wordt gewerkt met specialisten voor deze vakken. Specialist-leerkrachten geven zelf les aan de kinderen en coachen daarnaast ook de andere medewerkers op hun specialisme.

Binding met de buurt

Het nieuwe schoolgebouw  biedt een ontmoetingsplek voor bewoners, organisaties en lokale bedrijven. We betrekken ook buurtbewoners bij ons onderwijs.

 

Andere IKC-dagen vinden plaats op:

Woensdag 7 juni (let op! datum wordt verplaatst in overleg met deelnemers)

De Ontdekking, Oosterhout

Vrijdag 9 juni

De Hoge Hoeve, Westervoort

Woensdag 21 juni

Theresia, Eindhoven

Trefwoorden: