IKC-dagen op locatie: Theresia Eindhoven

2017

 • wo
  21
  jun

  IKC-dagen op locatie: Theresia Eindhoven

  10:00 - 15:00
  Eindhoven
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad

  Locatie:

  Theresia
  Zeelsterstraat 138
  5652 EN Eindhoven

Doelgroep: schoolbestuurders en schoolleiders. Partners uit de kinderopvang en wethouder/beleidsmedewerker van de gemeente zijn ook van harte welkom.

De PO-Raad organiseert net als vorig jaar 5 bijeenkomsten op inspirerende IKC-locaties. Aan de hand van deze good practices verkennen de deelnemers hun eigen praktijk. Thema’s die aan bod kunnen komen zijn: bestuurlijke constructen, visie ontwikkeling en pedagogische/onderwijskundige concepten, analyse van interne en externe factoren, doorgaande lijn, passend onderwijs en vve, ouders, personeel, wet- en regelgeving, financiën, huisvesting en communicatie. 

Agenda

10.00 – 12.00 uur             : presentatie en rondleiding door de gastvrouw/-heer
12.00 – 13.00 uur             : lunch
13.00 – 15.00 uur             : samen aan het werk met de eigen praktijk

Aanmelden kan via het aanmeldformulier

Meer over Theresia

KC Theresia biedt onderwijs, kinderopvang, maar ook sport-, ICT- en muzische activiteiten afgestemd op de behoeftes van de kinderen. Kinderen kunnen zo binnen en buiten schooltijd zich optimaal en in de volle breedte ontwikkelen.

Bij Theresia worden baby’s, peuters, kleuters en kinderen tot 12 jaar in één doorgaande lijn gevolgd.

Het ‘oude’ gebouw wordt creatief gebruikt. Met de doorontwikkeling van het concept, waarin kinderen meer gepersonaliseerd hun ontwikkeling kunnen doorlopen, zijn er ook weer nieuwe ideeën voor het aanpassen van het gebouw. De ontwikkeling van het team en iedere individuele medewerker is een belangrijke pijler, de medewerker doet er toe! Het mediërend leren is hierbij leidend. Niet alleen voor de ontwikkeling van medewerkers, maar ook bij de ontwikkeling van kinderen.

Andere IKC-dagen vinden plaats op:

Woensdag 7 juni (let op! datum wordt verplaatst in overleg met deelnemers)

De Ontdekking, Oosterhout

Vrijdag 9 juni

De Hoge Hoeve, Westervoort

Dinsdag 20 juni

De Ruimte, Almere

Trefwoorden: