Informatiebijeenkomst bestuurlijke visitatie

2019

 • do
  03
  okt

  Informatiebijeenkomst bestuurlijke visitatie

  14:30 - 16:30
  Utrecht
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

  Locatie:

  PO-Raad
  Aidadreef 4
  Utrecht
 • wo
  09
  okt

  Informatiebijeenkomst bestuurlijke visitatie

  10:00 - 12:00
  Goes
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

  Locatie:

  Stichting Prisma
  Goes

Bestuurlijke visitatie is een mooie manier om als schoolbestuur te reflecteren op onderwijskwaliteit. Daarom organiseert de PO-Raad informatiebijeenkomsten over bestuurlijke visitatie in Enschede, Goes, Groningen, Utrecht en in de regio Limburg. Tijdens de bijeenkomst zal een beleidsadviseur van de PO-Raad u alles vertellen over het bestuurlijk visitatietraject. Daarnaast deelt een schoolbestuurder zijn of haar ervaringen met bestuurlijke visitatie. Heeft u interesse in de bijeenkomst? Aanmelden kan hier.

Wat is bestuurlijke visitatie?

Hoe staan we ervoor als schoolbestuur en hoe kunnen we het nog beter doen? Bij bestuurlijke visitatie staat leren van elkaar centraal. Bestuurlijke visitatie is een fijne manier om als schoolbestuur samen met schoolleiders en stafmedewerkers te reflecteren op onderwijskwaliteit in de organisatie en de rol van het schoolbestuur. Het schoolbestuur dat gevisiteerd wordt, krijgt feedback van collega-bestuurders én van een expert van buiten de sector. Start van het bestuurlijk visitatietraject is het maken van een zelfevaluatie: dit kan het schoolbestuur zelfstandig doen of met andere schoolbesturen in een Lerend Netwerk. Kortom: het is dé manier om als schoolbestuur een spiegel voorgehouden te krijgen over het bestuurlijk handelen. Leren van een frisse blik van buiten!

Meer weten over bestuurlijke visitatie? Bekijk dan deze pagina

Bestuurlijk visitatietraject op maat

In de Strategische Agenda Samen werken aan goed onderwijs 2018-2021 is afgesproken dat alle leden van de PO-Raad meedoen aan bestuurlijke visitaties en dat de PO-Raad deze faciliteert. Als u deelneemt aan een bestuurlijke visitatietraject in 2018 zijn daaraan geen kosten verbonden. Maar ook als u wilt meedoen aan een bestuurlijke visitatie op een later moment kunt u contact met ons opnemen.

Wanneer bestuurlijke visitatie plannen?

Een bestuurlijke visitatie kan een mooi startpunt zijn voor het ontwikkelen van een nieuw strategisch beleid of een moment zijn om tussentijds te reflecteren op de uitvoering van het beleid. Ook kan een bestuurlijk visitatietraject door de reflectie een meerwaarde zijn ter voorbereiding op het bezoek van de Onderwijsinspectie. De PO-Raad denkt graag met u mee om een geschikt moment te vinden.

Aanmeldingen of vragen

Aanmelden voor één van de informatiebijeenkomsten kan hier.  Heeft u vragen over bestuurlijke visitatie? Dan kunt u een mail sturen naar Jessica van Rossum (bestuurlijkevisitatie@poraad.nl). Voor inhoudelijke vragen over ontwikkelingen rondom bestuurlijke visitatie kunt u terecht bij Hugo Verheul (h.verheul@poraad.nl), beleidsadviseur Goed Bestuur.