Informatiebijeenkomst Promotiebeurs leraren

2014

 • vr
  27
  jun

  Informatiebijeenkomst Promotiebeurs leraren

  12:30 - 16:45
  Georganiseerd door: 
  Extern

Op vrijdag 27 juni 2014 organiseert de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderwijs (NWO)  een informatiebijeenkomst voor leraren die een promotiebeurs willen aanvragen. De bijeenkomst biedt praktische informatie over het schrijven van het voorstel en het doorlopen van de procedure en oud-commissieleden en laureaten delen hun ervaringen.

Het programma Promotiebeurs voor leraren is erop gericht docenten onderzoekservaring op te laten doen en om zo de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren en de aansluiting tussen universiteiten en scholen te versterken. De beurs is bedoeld voor leraren uit het primair, voortgezet, middelbaar beroeps- en speciaal onderwijs.

Promotiebeurs in het kort

Vanaf juli 2014 kunnen bevoegde leraren weer een aanvraag voor een promotiebeurs indienen. Deze beurs biedt leraren de kans om promotieonderzoek uit te voeren. In 2014 zijn circa 90 beurzen beschikbaar. Aanvragen kan tot 2 september 2014. Geselecteerde leraren worden vier jaar lang voor maximaal 0,4 fte vrijgesteld, met behoud van salaris. Ruim honderd leraren maken gebruik van de Promotiebeurs. De NWO zorgt voor de uitvoering.