Innovatiemodule ‘Pass it on!’ met studiereis naar SXSWedu

2020

 • za
  07
  mrt

  Innovatiemodule ‘Pass it on!’ met studiereis naar SXSWedu

  09:00 - za 14 mrt, 17:00
  Georganiseerd door: 
  PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders

De invloed van technologie op het onderwijs is groot. Van ontdeklabs, tot digitale portfolio’s tot gebruik maken van learning analytics. Hoe verhoud je je als school of bestuur tot al deze mogelijkheden? Welke keuzes passen bij je onderwijsvisie en hoe zorg je voor een duurzaam resultaat? Dit zijn vragen die langs kunnen komen tijdens de innovatiemodule ‘Pass it on!’ die de PO-Raad organiseert. De studiereis naar onderwijsconferentie SXSWedu in Texas maart 2020 vormt het hoogtepunt.

In de module ‘Pass it on!’, bezoek je vanuit een eigen innovatie- of verandervraag de onderwijsweek SXSWedu in Texas (spreek uit: South By South West). Daarvoor en erna zijn er sessies in Nederland om samen met de andere deelnemers het vraagstuk uit te werken en te reflecteren op de opgedane kennis. Deze werkwijze van samen leren en delen sluit aan bij de aanpak van de Innovatievragen Onderwijs en ICT. Met principes vanuit bijvoorbeeld Design Thinking en Veranderkunde brengen we de eigen en elkaars vraagstukken een flinke stap verder. Een unieke kans voor schoolbesturen, beleidsmedewerkers, schoolleiders en onderwijskundig ict’ers om samen gewenste veranderingen te realiseren.

Praktisch
Data sessies in Nederland: 22 januari, 12 februari, 22 april (12u30 - 16u30) Vertrek naar SXSWedu: 7 maart 2020 Terugvlucht: 14 maart 2020 Kosten: € 2.500,- (indicatie) Kosten betreffen conferentieticket SXSWedu, vlucht, hotel, start- en einddiner en sessies in Nederland. Exclusief bijkomende kosten zoals huurauto en overige verblijfkosten. 

Over SXSWedu
Eens per jaar verzamelen pioniers, onderwijsprofessionals en innovators zich in Austin voor SXSWedu om de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van innovatie en onderwijs te ervaren. Tijdens kwalitatief hoogstaande sessies, films, exposities en netwerkevents komen alle internationale trends en initiatieven op het gebied van onderwijs voorbij. SXSWedu is de onderwijs spin-off van het state of the art technologiefestival SXSW Interactive. 

Wat gaan we doen tijdens de conferentieweek?

Met je innovatie- en/of verandervraag als vertrekpunt, doorloop je het vierdaagse programma van SXSWedu. Je sluit aan bij lezingen, workshops en netwerkevents die jou verder helpen. Aan het einde van iedere dag is er de mogelijkheid om samen te komen voor uitwisseling en reflectie. Daarnaast bezoeken we als groep enkele scholen in de omgeving om in de praktijk te ervaren hoe ICT in Austin, Texas wordt ingezet. Voorafgaand aan de conferentieweek komen we in Nederland samen in twee voorbereidende sessies. Samen met de andere deelnemers scherpen we de eigen en elkaars leervragen aan en pluizen we het conferentieprogramma uit. Zo gaan we met duidelijke vragen op pad en halen we het meeste uit de reis. Na de reis komen we opnieuw samen om te reflecteren en inzichten te delen.

Nieuwsgierig naar eerdere ervaringen?

Denk je erover om deel te nemen en ben je benieuwd naar eerdere ervaringen? Deelnemers aan de eerdere editie van deze leermodule hielden tijdens hun reis een dagelijkse blog bij. Hun enthousiasme is hier terug te lezen. De officiële trailer voor 2020 bekijk je hier.

Eerste 300 sessies bekend

Inmiddels zijn de eerste 300 (!) sessies en events tijdens SXSWedu bekendgemaakt. Op www.slimmerlerenmetict.nl lichten we alvast een aantal sessies uit die aansluiten bij onderwijsontwikkelingen in Nederland. 

Meer informatie of aanmelden

Aanmelden kan via het aanmeldformulier. Wil je meer weten over de module? Neem contact op met Janny Kappert j.kappert@poraad.nl. Let op: deze module kan alleen doorgaan bij voldoende aanmeldingen. Uiterlijk 1 december hoor je van ons of de module doorgaat.

Deze leermodule wordt georganiseerd door de PO-Raad in samenwerking met Suzanne Unck.