Inspiratie-estafette verbinding onderwijs-jeugdhulp

2017

 • vr
  24
  nov

  Inspiratie-estafette verbinding onderwijs-jeugdhulp

  11:30 - 13:30
  Enschede
  Georganiseerd door: 
  Extern
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Overig

  Locatie:

  Alles-in-één-school De Zuidsprong
  Het Lang 78
  3026XJ Enschede

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert de 'Werkagenda verbinding onderwijs-jeugd' een inspiratiesessie op locatie voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met passend onderwijs.

De Alles-In-Eén-School (AIES) is een initiatief vanuit de gemeente Enschede, dat inmiddels volledig is omarmd door de school en de kinderopvang. De Alles-In-Eén-School is een instituut voor het hele gezin. Je kunt er op elk moment zomaar binnenlopen en er is ruimte om naar je verhaal te luisteren. Een school die een zichtbare bijdrage levert aan het leefklimaat in de wijk. Een plek waar kinderen, ouders en buurtgenoten graag naartoe gaan. De school van de wijk, open van 8 tot 7. Maar ook: een school die zorgdraagt voor een sluitend netwerk, de nadruk legt op vroegtijdige signalering, afgestemde zorg biedt voor kinderen en hulp aan de ouders en werkt langs korte en heldere lijnen.

Sluitende aanpak

De AIES werkt naar een inclusieve samenleving met alle disciplines. Met als doel kinderen in staat te stellen hun talenten te ontwikkelen voor perspectief in de maatschappij. Hiervoor is een goede afstemming nodig tussen alle partijen die rondom gezinnen van deze kinderen interventies plegen. Wij werken sinds vorig schooljaar met een ‘Alles-In-Eén-Team’. Een van de vragen waar wij aan werken is, hoe kunnen we de samenwerking organiseren, zodat er geen sprake meer is van schotten?

Tijdens de estafette vertellen wij u meer over de aanleiding, onze visie en uitgangspunten, de werkwijze en ontwikkelingen in de praktijk. Medewerkers uit het Alles-in-één-Team, zoals medewerkers van het schoolteam, kinderopvang, wijkcoaches en anderen, zijn daarbij aanwezig.

Organisatie: Alles-in-één-school De Zuidsprong i.s.m. het College van Bestuur van Consent
Locatie: De Zuidsprong, Het Lang 78, Enschede

Tijdstip: 11.30 uur – 13.30 uur (inclusief lunch, aanmelden noodzakelijk)

Schrijf u hier in voor deze sessie.

Trefwoorden: