Inspiratie-estafette verbinding onderwijs-jeugdhulp

Iedere laatste vrijdag van de maand organiseert de 'Werkagenda verbinding onderwijs-jeugd' een inspiratiesessie op locatie voor iedereen die beroepsmatig te maken heeft met passend onderwijs.

Rotterdam stroopt al ruim twee jaar zijn mouwen op. Met als doel het goed toerusten van basisscholen, zodat kinderen die extra ondersteuning nodig hebben zoveel mogelijk naar een gewone basisschool in hun eigen buurt kunnen. Maar hoe doet Rotterdam dat nu precies? Wat zijn de uitgangspunten, de successen, maar ook de knelpunten in zo’n grote, diverse stad? Hugo de Jonge (wethouder Onderwijs, Jeugd en Zorg) en Nicole Teeuwen (directeur-bestuurder van PPO Rotterdam) geven u een kijkje in de vooruitstrevende ondersteuning van Rotterdamse kinderen. Twee praktijkvoorbeelden worden uitgelicht:

 • Kinderen die extra zorg nodig hebben, hebben recht op onderwijs op maat, zo pleit Kinderombudsman Marc Dullaert. Ook kinderen met een leerplichtontheffing. De gemeente Rotterdam en PPO Rotterdam onderschrijven dit en startten afgelopen jaar – als een van de eersten in Nederland – de pilot Leerrecht: 18 leerlingen met een leerplichtontheffing volgen speciaal onderwijs gecombineerd met zorg. Het aantal deelnemers loopt in 2017 op: de pilot blijkt een succes!
 • Tenslotte kijken we met elkaar naar de pilot Kinderen In Delfshaven (KID) die o.a. draait op de locatie van deze estafette: De Korf. Een pilot waarin kleuters met externaliserend gedrag met goed resultaat binnen het regulier onderwijs, in de eigen wijk worden ondersteund met een combinatie van onderwijs en jeugdhulp.

Voorproefje? https://www.youtube.com/watch?v=qysjpTx8hDU

Organisatie: Gemeente Rotterdam en SWV PPO Rotterdam
Locatie: De Korf Montessori, Korfmakersstraat 80, 3026 XJ Rotterdam
Tijdstip: 09.30 uur – 11.30 uur

Schrijf u hier in voor deze sessie.

2017

 • vr
  27
  okt

  Inspiratie-estafette verbinding onderwijs-jeugdhulp

  09:30 - 11:30
  Rotterdam
  Georganiseerd door: 
  Extern

  Locatie:

  De Korf Montessori
  Korfmakersstraat 80
  3026XJ Rotterdam

Trefwoorden: