Inspiratiesessie inclusief werkgeverschap en realiseren banenafspraak voor schoolbesturen in Amsterdam

2020

 • vr
  06
  nov

  Inspiratiesessie inclusief werkgeverschap en realiseren banenafspraak voor schoolbesturen in Amsterdam

  10:30 - 12:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders, Bovenschoolse staf, Schoolleiders

Door de waan van de dag is de banenafspraak bij jouw schoolbestuur misschien naar de achtergrond verdwenen. Op dit moment is een baan voor iemand met een arbeidsbeperking echter extra belangrijk. Daarom organiseren PO-Raad en VO-raad op vrijdag 6 november samen met de Sociaal Werkkoepel Amsterdam en het WSP Groot Amsterdam een online inspiratiesessie over inclusief werkgeverschap voor schoolbestuurders. Je kunt je hier aanmelden voor deze inspriratiesessie.

De inspiratiesessie is bedoeld voor schoolbesturen in Amsterdam die meer werk willen maken van de banenafspraak. Na afloop heb je een helder beeld van waar je met jouw schoolbestuur mee aan de slag kunt om meer werk voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. Ook leer je professionals kennen die jullie kunnen ondersteunen om inclusief werkgeverschap verder op te pakken.

Praktische informatie

 • Vrijdag 6 november 2020
 • 10.30 - 12.00 uur
 • Online-bijeenkomst
 • Voor schoolbesturen in Amsterdam
 • Bestuurders, maar ook voor HR-professionals, schoolleiders
 • Deelname is gratis

Wat kun je verwachten

Sjoerd Arlman, hoofd Onderwijs bij de gemeente Amsterdam, neemt ons mee in het belang van inclusie en de Banenafspraak in het onderwijs. Daarna volgen inspirerende goede voorbeelden en bespreken we welke drempels er kunnen zijn om de Banenafspraak uit te voeren. Dat doen we in interactieve break-out sessies die worden ingevuld op basis van de behoefte van de deelnemers. Bij het aanmelden kun je aangeven wat jouw behoeften zijn op dit gebied en hoe je met dit onderwerp bezig bent.

De Banenafspraak, wat is het ook alweer?

Met de Banenafspraak is afgesproken dat werkgevers in Nederland vóór 2027 125.000 extra banen voor mensen met een arbeidsbeperking hebben gerealiseerd. Het onderwijs doet dit ook vanuit zijn grote maatschappelijke verantwoordelijkheid. Als publieke instellingen hebben scholen en schoolbesturen de intrinsieke noodzaak om de mensen met een arbeidsbeperking verder te helpen. Deze mensen hebben vaak een achtergrond in onze eigen scholen van het voortgezet speciaal onderwijs of het praktijkonderwijs. In deze animatie zie je hoe het ook al weer zit met de Banenafspraak.

Misschien ben je al volop bezig met de banenafspraak en heb je deze inspiratiesessie zelf minder nodig. Ook als je al stappen hebt gezet, ben je van harte welkom bij de sessie om jouw ervaringen met ons en de collega’s te delen.