Intersectoraal leertraject voor bestuurders

2022

 • ma
  14
  feb

  Intersectoraal leertraject voor bestuurders

  10:00 - 16:00
  Georganiseerd door: 
  i.s.m. PO-Raad
  Interessant voor: 
  Bestuurders

Hoe creëer je een verbetercultuur in je organisatie? Hoe bouw je daarvoor draagvlak? Wat vergt dit van jou als rolmodel voor de organisatie? In het intersectorale bestuurderstraject krijg je de mogelijkheid om te leren van vooruitstrevende bedrijven en ziekenhuizen. Deze Nederlandse topinstellingen werken al jaren aan een cultuur van ‘elke dag samen een beetje beter’ en delen graag hun ervaringen.

Dit leertraject is gestoeld op de professionaliseringsthema’s voor bestuurders uit het funderend onderwijs. Thema’s als leiderschap, strategische visie en planning, verantwoording en persoonlijke professionaliteit komen aan bod komen tijdens drie werkbezoeken aan Nederlandse topinstellingen. Daar ga je in gesprek met leiders uit het bedrijfsleven en de zorg zoals Steven van Rijswijk (CEO ING), Fenna Eefting (Vogellanden), Michiel Muller (CEO Picnic), Paul Rutten (partner bij McKinsey) en specialist Joep de Reuver van het UMCU.

Het leren van en met elkaar staat centraal in dit leertraject. Naast het afleggen van werkbezoeken, waarvan de eerste in februari is en de volgenden in maart en mei, ontmoet je collega-bestuurders met wie je samenwerkt aan de leerdoelen in het traject.

Verbetercultuur

Het jaarlijkse intersectorale besturenprogramma ‘verbetercultuur’ is een samenwerking tussen PO-Raad, VO-Raad en Stichting leerKRACHT en wordt aangeboden dankzij de medewerking van de MBO-Raad en diverse Nederlandse topinstellingen (McKinsey, Picnic, Revalidatiecentrum Vogellanden, ING en academisch ziekenhuis UMCU).

Meer weten

Lees alle informatie over het intersectoraal leertraject voor bestuurders op de website van Stichting leerKRACHT.

 

Trefwoorden: